Besøksrekord på åpen dag i Holmestrand

Søndag åpnet vi dørene for naboer og interesserte. De kom i hopetall for å se nærmere på det unike prosjektet i Holmestrand.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Stasjonshallen var full av folk lenge før annonsert åpning klokken 12. Mer en 1250 mennesker ville se status på byggingen av stasjonshallen i Holmestrand. Foto: Freddy Samson FagerheimMer enn 1250 besøkende ville inn i fjellet i Holmestrand søndag, og tidvis var det lang kø utenfor tunnelinngangen. Siden det var maks 200 personer kunne være inne i tunnelen på en gang, var det mange som måtte vente for å få se byggingen av stasjonshallen med egne øyne. At det ble litt venting betydde tydeligvis ingenting, for det var ikke en eneste sur mine å spore i køen.
En av de yngste som var på besøk i stasjonshallen. Foto: Freddy S. Fagerheim
Spektakulært
Stasjonshallen er i seg selv unik med sine dimensjoner og byggetekniske utfordringer, og i tillegg hadde entreprenør Skanska rigget opp litt av et spektakulært skue. Mange av maskinene de bruker på anlegget, stod oppstilt og lyssatt. Publikum fikk komme nært på hjullastere, borerigg, injeksjonsrigger og piggmaskiner. At det da også var lov å komme opp i førerhuset på mange av maskinene, gjorde ikke det hele mindre spennende, og det gjaldt ikke bare de yngste besøkende.

Tidlig ute
Allerede en time før åpningen klokken 12 kom de første skuelystne, og innen 1145. var det allerede 200 personer inne i fjellet.

     På informasjonssenteret i det gamle Pakkhuset på stasjonsområdet ble det vist video fra Jernbaneverket og Skanska. Inne i den gamle godsdelen var det utstilling med diverse driveutstyr fra entreprenøren, samt informasjonsmateriell fra Jernbaneverket.

     Mange personer var i sving fra både Jernbaneverket og Skanska for å få denne dagen til å gå så knirkefritt som den gjorde, og da mer en 1.200 personer smilte fra øre til øre etter besøket, i tillegg til at vi regelrett ble overøst med komplementer, var det hele virkelig verdt det. Takk til alle som tok seg tid til å besøke oss på anlegget denne dagen.