1000 meters kake på Sjøskogen

Med salven onsdag ettermiddag passerte Sjøskogenentreprisen 1000 meter med hovedtunnel, og det uten personskader. En aldri så lite stolt byggeleder spanderte derfor kake og boblevann ved vaktskiftet.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Salvetåke: Det er fremdeles grått inne i tunnelen etter salven som sørget for passeringen av 1 km med hovedtunnel på entreprisen. Foto: Freddy S. Fagerheim- Jeg vil gratulere dere alle sammen med å ha nådd én kilometer hovedtunnel på entreprisen, og det uten personskader, sa en fornøyd byggeleder i Jernbaneverket, Halvor Dahl Johansen.

Han la heller ikke skjul på at det var rimelig tilfredsstillende å nå én kilometers målet før naboentreprisen på Holm, der har de drevet ca. 970 meter med hovedtunnel.

Det er selvsagt ingen konkurranse om å bygge kjappest, men det kan se ut som om det ligger noen aldri så uskyldige og interne konkurranseinstinkter og lurer i bakgrunnen her likevel. Kakebas: Det var Steve Kristiansen, som fyrte av salven som sørget for at milepælen på 1 km ble nådd denne uka. Foto Freddy S. Fagerheim

Sjøskogenentreprisen hadde byggestart i august 2010, og i november samme høst var det klart for å starte sprengningsarbeidet. Det første entreprenør Leonard Nielsen & Sønner sprengte ut var den 270 meter lange atkomsttunnelen.

Deretter startet de å spise seg sørover mot Holmestrand sentrum, og nordover mot Sande, og så langt har de altså fortært mer enn én kilometer med hovedtunnel.

Totalt skal de i denne entreprisen sprenge ut 4000 meter hovedtunnel og fire rømningstunneler, så det ligger an til flere kakemarkeringer i tiden fremover.