Låser døra i Holmestrand

Nå er prosjekt Holm-Nykirke flyttet ut av Kullboden i Holmestrand. Det pågår fortsatt noe etterarbeid, men de ansatte er flyttet til andre kontorer, enten i Tønsberg eller Drammen. Prosjektsjef Knut Edmund Knutsen er den siste som forlater lokalet.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Knut Edmund Knutsen låser det som har vært prosjektkontoret til Holm-Nykirke i Holmestrand.
Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR

Det er med blanda følelser Knutsen forlater Holmestrand. I syv år har han vært på dette prosjektet.
–Dette har vært et prosjekt med uvanlig mange og store utfordringer, men det er moro å se hva vi har fått til sammen. Jeg blir litt stolt når jeg ser stasjonshallen og uteområdene, Holmestrand har jo fått en ny bydel! Jeg håper vi vil bli husket noen år, sier Knutsen.

Positiv opplevelse
–Folk i Holmestrand har sett nytten av prosjektet i en mye større grad enn jeg har vært vant til. Det var fantastisk å se gleden og entusiasmen på åpningsarrangementene, sier Knutsen.
Og når man kan sammenligne arbeidsforholdene med Finse midtvinters, er det jo ikke noen overraskelse at Knutsen har syntes det har vært et behagelig klima å jobbe i – pluss at det har vært både vei og butikker i nærheten.
–Når man må kjøres til anlegget på snøscooter, og kan risikere å ligge værfast på brakka i dagevis, da setter man pris på kystklima og sivilisasjonens goder, humrer Knutsen.

Fine folk
Knutsen er fornøyd med teamet han satte sammen på prosjektet, og synes arbeidsmiljøet har vært veldig bra.
–Det er viktig å ha en god kjønnsfordeling, og å få folk med mange forskjellig type erfaring. I et slikt miljø er det viktig at alle føler ansvar for sine oppgaver,- og det skader ikke at de kan bruke sunn fornuft innimellom, sier Knutsen med et lurt smil.

Lang fartstid
–Dette er det første prosjektet jeg har fulgt helt fra start til siste slutt, forteller Knutsen. Prosjektsjefen kaller seg selv en «anleggs-slusk», han har jobbet på anlegg i over 40 år. Først på bygging av kraftverk, så på jernbaneprosjekter.
–Når jeg tar toget til Gardermoen, ser jeg mye jeg har vært med på å bygge, konstaterer han. Bestefaren hans var sjefskonduktør på Notoddden, og han syntes det var stas da barnebarnet også begynte å jobbe i «togbransjen».

Bor der det er jobb
Knutsen har base i Telemark, nærmere bestemt i Heddal. Nå går han og gruegleder seg til ferien som skal brukes til å male huset han har hatt i 43 år. I alle år har han ukependlet til jobb – de siste syv har han hatt en leilighet på fjellet i Holmestrand. Men på ukedagene blir det mye jobb og lite fritid, så han innrømmer at han ikke akkurat er blitt en del av lokalmiljøet i Holmestrand.
Nå bærer det videre mot Drammen hvor Bane NOR skal bygge nytt dobbeltspor mellom Drammen stasjon og Kobbervikdalen.