Gamle brukar blir gjenbrukt som støttemur

Nylig ble den gamle jernbanebrua over Burmaveien i Holmestrand revet. Men de ærverdige gamle steinene som var brukt i brukarene får nytt liv som støttemur i Hillestad.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Den gamle jernbanebrua i Burmaveien. Foto: Hans Morten Tamnes

 

Ærverdig stein med patina. Foto: Brynjar Oksfjellelv.

Det var Museumsforeningen Vestfold Privatbaner som meldte sin interesse. De overtok også reisverket til det gamle pakkhuset da gamle Holmestrand stasjon ble revet.
–Vi skal fylle opp litt, og trenger steinene til å lage en støttemur mot veien, forteller Carl Olav Karlsen, som har organisert dette.
Steinene fra brua ble omhyggelig plukket ned og fraktet til museumsforeningens område i Hillestad - for Bane NOR sin regning. Nå venter en ordentlig sjauejobb.
–Vi har masse jobb som venter, men mange flinke medlemmer. Og vi er lover hjelp med gravemaskin, forteller Karlsen, som håper å ha fått jobben gjort før kulda setter inn. Han synes det er stas å ha fått stein med historie.
–Vi synes det er hyggelig å kunne støtte slike lokale ildsjeler som tar vare på gammel jernbanekultur, sier prosjektsjef for Holm-Nykirke, Knut Edmund Knutsen i Bane NOR.