Stålhimlingen vokser

Holm-Nykirke: Nå vokser stålhimlingen i stasjonshallen dag for dag.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Montering av stålhimling. Foto: Torben Trogstad.

Nederlenderne som monterer stålhimlingen regjerer med hård hånd i stasjonshallen i Holmestrand. Ingen får komme innenfor de intrikate sperringene uten å ha tillatelse fra bossen – og det er aldeles strålende at de tar sikkerheten så på alvor.

–Det er viktig at alle besøkende tar kontakt med personell på innsiden av sperringene for å få en bekreftelse på at de kan komme innenfor, understreker Renate Aga Nygård, hovedbyggeleder i Jernbaneverket.

-Nedicom leverer og monterer alt av himling og overflater, Everest monterer bærestålet som kommer fra Hollandia. Både Everest og Nedicom leier inn både utstyr og bemanning fra norske spesialfimaer til monteringen. Mellom 40 og 60 mann er i sving på dagtid, 10-20 på kveldstid, forteller Sebastian Nordahl, HENT.

 
Av de 685 fundamentene for opphengsstagene, gjenstår bare tre. HENT/Everest har hengt opp ca. 40 prosent av opphengsstagene. Rundt 20 prosent av det langsgående stålet er kommet opp, og ditto 20 prosent av buene som går på tvers.  Foto: Torben Trogstad


I hovedinngangen er Corten-stålbjelkene kommet på plass. Foto: Bjørn Tore Skaar


Himlingen innerst i hovedinngangen er kommet opp. Foto: Bjørn Tore Skaar