Holm-Nykirke: Offisiell åpning 17. desember 2016

Lørdag 17. desember skal vi feire nytt dobbeltspor og ny, fantastisk jernbanestasjon!

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Lørdag 17. desember skal statsminister Erna Solberg stå for den offisielle åpningen av strekningen. Det blir underholdning av Swinglett, Emmy, Christer Torjussen og Plumbo – og det blir servering av boller og varm drikke under hele arrangementet – som varer fra klokken 14 til 16 og er helt gratis. Underholdningen foregår på taket av stasjonsinngangen, og det blir også vist på storskjerm slik at alle kan se godt.

Stort for mange
28. november kjørte det første rutetoget inn på det nye dobbeltsporet og inn på nye Holmestrand stasjon. En ny, viktig brikke i InterCity-utbyggingen kom på plass. Dette er ikke bare stort for Holmestrand, det betyr fordeler også for pendlere lengre sør som får flere togavganger å velge mellom.

–Vi håper at vi får se mange av dere på åpningsarrangementet som foregår på Holmestrand stasjon mellom klokken 14 og 16, sier prosjektsjef Knut Edmund Knutsen. 
–Noen av oss har vært med helt fra starten i 2010, og det er en glede å få arrangere en folkefest for Holmestrand. Dere som bor her har tatt sprengning, transport, støv og støy med stor tålmodighet, noe vi er svært takknemlige for, sier prosjektsjefen.

Bussene flytter seg
Arrangementet foregår altså foran nordre stasjonsinngang. Dermed må bussenee flytte seg: Fra klokken 13-17 skal de bruke de midlertidige bussholdeplassene langs Langgata. Nordgående busser stopper ved Sjøtomta og sørgående busser stopper ved Verkstedtomta/hotellet.

Folkefest for kommunen
Holmestrand kommune feirer den nye stasjonen med en stor folkefest.
Fredag 16. desember: Klokken 19 avsløres det om det har blitt verdensrekord i «lengste pepperkaketog». Dette blir innledningen til forestillingen «Fjellet forteller», en teatervandring både ute og inne i stasjonen som avsluttes med en stor finale på stasjonsområdet med musikk, sang, gravemaskindans, ild og fyrverkeri. Se www.fjelletforteller.no.
Lørdag 17. desember: Konserter og opptredener i sentrum i regi av Holmestrand kommune fra klokken 11.30 til 13.30. Søndag 18. desember er pepperkaketoget utstilt til klokken 17.

   Fra første salve i 2010 til første rutetog i 2016