Nå går det tog på det nye dobbeltsporet!

Holm-Nykirke: Det var dobbel glede i dag. For første gang rullet et rutetog inn i den nye stasjonshallen – for det andre var det slutt på fire ukers togstans på Vestfoldbanen.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Varm mottakelse for første tog i Holmestrandporten! Foto: Freddy Samson Fagerheim.

Det var mange gulkledde på det første, nordgående toget i dag. 

Fra venstre: Tor Kleiven, Knut edmund Knutsen, Stine Ilebrekke Undrum og Synøve Neperud.Foto: Trine Evensen

Klokken 05.18 rullet det inn i den nye stasjonshallen i Holmestrand, og det gikk et sus gjennom toget – som raskt ble overdøvet av hornmusikk fra plattformen.

Hurlumhei
Plattformen var en liten stund et sammensurium av hornblåsere, «vanlige reisende», folk fra Jernbaneverket og entreprenørene, kommunen, ordfører og media.

Stine Ilebrekke Undrum og Knut Edmund Knutsen på plattform. Foto: Anne Mette Storvik

Ordfører Alf Johan Svele stilte i sin fineste stas og overleverte blomster til lokfører, ombordansvarlig, banesjef Bjørn Ståle Varnes, prosjektdirektør Stile Ilebrekke Undrum og prosjektsjef Knut Edmund Knutsen. Banesjef Bjørn Ståle Varnes. Foto: Anne Mette Storvik

NRK TV og radio var til stede, pluss diverse lokale media.
–Jeg er utrolig stolt, glad og lettet over å ha nådd en viktig milepel i dette krevende prosjektet! Det har blitt helt unikt og fantastisk flott – spektakulært, sier prosjektdirektøren, som også er svært fornøyd med at prosjektet ser ut til å holde seg innenfor kostnadsrammen.

Stolte
Det var nok mange som kjente på en stolthet i dag, over å ha deltatt i byggingen av dette prosjektet.
–Dette er et enestående prosjekt på den måten at det ikke har vært bygd noe lignende tidligere. Jeg må bare rose de flinke folkene på prosjektet som har stått på, selv om det av og til har vært utfordrende, sa Knut Edmund Knutsen.

....og snipp snapp...så var trafikken i gang. Foto: Anne Mette Storvik

Foto: Anne Mette Storvik

I forrige uke så uteområdene ille ut, og få trodde de skulle bli ferdige til åpning,- men entreprenøren klarte det. Foto: Anne Mette Storvik

Gjenstår noe
Søndre inngang, ny parkeringsplass og gang- og sykkelvei mellom inngangene kommer på plass i løpet av 2017 – som planlagt. Fjellheisen skal så vidt vi vet bli ferdige i miden av desember.