Imponert statsminister

Rått og kaldt vær skremte ikke Holmestrandingene. De møtte mannsterke opp til den offisielle åpningen lørdag 17. november. Og statsminister Erna Solberg drysset godord over både presse og fremmøtte.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Statsminister Erna Solberg i stasjonshallen i Holmestrand. Foto: Anne Mette Storvik, Jernbaneverket.
Statsministeren sto i førerhuset i det chartrede toget som plukket opp gjester både nordfra og sørfra. Da toget ankom stasjonen i Holmestrand, kjørte det gjennom et bånd – og dermed var den 14 kilometer lange tunnelen åpnet. På plattform ventet Jernbanens musikkorps, Alf Johan Svele som er ordfører i Holmestrand, prosjektsjef i Jernbaneverket, Knut Edmund Knutsen, næringssjef Inger Christensen og media. 

Statsminister Erna Solberg og lokfører Trond Inge Haugen. Foto: Freddy Samson Fagerheim.

Verd prisen
– Dette er et samfunnsnyttig prosjekt for veldig mange mennesker, som reiser fra og til og gjennom Vestfold. Det blir nå flere avganger, større sikkerhet, raskere og mer presist. Vi får flere biler vekk fra veier, flere over på kollektivt, og det blir bedre for pendlerne. Det er verdt prisen, sa statsministeren til Jarlsberg Avis.
Hun fikk spørsmål fra media angående kostnadsrammen til prosjektet.
– Ja, det er dyrt, men det koster å bygge i Norge, svarte statsministeren.

Pepperkaketog
Etter intervjuer og hilserunde vandret følget mot utgangen langs verden lengste pepperkaketog. 
Toget er 370,75 meter langt, og er en eventyrlig dugnadsjobb fra folk i kommunen. Statsministeren stoppet flere ganger og beundret vogner. Ved inngangen ventet representanter fra bake- og konditorlandslaget og kulturverter fra skolene i kommunen. Statsministeren tok seg tid til en prat og fotografering ved det flotte pepperkakelokomotivet.


Erna Solberg tok seg tid til å studere pepperkaketoget. Foto: Hans Morten Tamnes.

Variert program
Så bar det opp på taket av inngangen til Holmestrand stasjon, hvor det for anledningen var satt opp en scene. Prosjektdirektør Stine Ilebrekke Undrum ønsket velkommen, hvoretter hun overlot roret til konferansier Christer Torjussen. Han introduserte talerne og holdt publikum «varme» med små anekdoter fra livet som togpendler.  I siste liten måtte dessverre samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen melde avbud. Han klarte imidlertid å finne tid til å sende en videohilsen, som ble vist på storskjermen.  Så ledet Erna Solberg nedtellingen før hun trykket på knappen og løste ut duken som dekket stasjonen i forkant – og dermed var også stasjonen offisielt åpnet.
Emmy fra MGP Junior sang to sanger og Jernbanedirektør Elisabeth Enger og ordfører Alf Johan Svele holdt sine innlegg. Deretter fikk Christer Torjussen frie tøyler. Etterpå takket han talerne og så ble scenen overlatt til Plumbo, som hadde publikum i sin hule hånd den siste halvtimen. 

Foto: Anne Mette Storvik

Se bilder fra hele arrangementet i bildekarusellen under! 


Alle foto: Anne Mette Storvik