Fire ukers stans i togtrafikken

Vestfoldbanen stenges for trafikk mellom Drammen og Larvik/Skien fra kl. 01.00 lørdag 29. oktober, til kl. 04.00 mandag 28. november.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Årsaken er at Holm-Nykirke trenger fire uker på å koble sammen den nye parsellen med eksisterende bane, gjøre ferdig inngangspartiet til stasjonshallen og teste alle systemer før åpningen 28. november.

Flyfoto fra 30. august 2016, Anne Mette Storvik, Jernbaneverket.

Jernbaneverket skal også utføre viktige vedlikeholdsoppgaver på deler av strekningen fra
29. oktober – 7. november: 
Ringen i Tønsberg skal få nytt kontaktledningsanlegg. I tillegg skal pukken i sporet renses og jernbanebroen over Kaptein Hoffs allé byttes ut. Samtidig får Sem stasjon totaloppgradert sporet, noe som gjør det mulig å gi bedre togtilbud fra desember. 

NSB setter opp alternativ transport, og oversikt over dette finner du på NSB sine sider under planlagte arbeider.

Oslo S-Drammen-Larvik/Skien 29. oktober til 28. november.

Naboinformasjon
I bunnen av siden ligger det linker til informasjon om hva som skal gjøres hvor og når i bruddet, delt inn etter kommune.
NB! Selv om det i fire uker ikke går rutetog på det gamle sporet, betyr det ikke at det er trygt å gå tur eller leke der! Dette blir nå et anleggsområde, og det vil være diverse skinnegående maskiner i sporet.

Buss- og biltrafikk
Mandag 31. oktober åpner kollektivterminalen foran nordre inngang for trafikk.
Dette gjør det enklere for dere som skal ta buss for tog og/eller de lokale rutebussene. 
Det blir arbeid tett inntil området på alle kanter, så vi ber alle respektere gjerder og oppmerking. Så fort vi har mulighet til det skal vi gjøre om den midlertidige buss-snuplassen til parkeringsplasser.

Men: For å få til dette må vi asfaltere et stykke av Langgaten (FV 315), og for å hindre trafikken minst mulig må dette gjøres på nettene. Det blir manuell dirigering.
Asfaltarbeidene starter onsdag 26. oktober klokken 22.00 og varer til 06.00 dagen etter.
Torsdag 27. oktober skal det freses asfalt, dette arbeidet starter kl 21.00 og pågår anslagsvis en time eller to. Asfaltarbeidene pågår videre til 06.00 fredag morgen. Hvis ikke entreprenøren rekker å bli ferdig da, blir det også asfaltarbeid fra 22.00 til 06.00 natt til lørdag.