Besøk av toppledelsen

Prosjekt Holm-Nykirke fikk celebert besøk 8. september: Både jernbanedirektør Elisabeth Enger og assisterende jernbanedirektør Gunnar Løvås møtte opp. I tillegg fikk vi besøk fra det ferske Jernbanedirektoratet: Anita Skauge, direktør for jernbanestrategi og Marianne Døhl, seksjonsleder kompetanse.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Jernbanedirektøren hadde ikke vært på Holm-Nykirke siden stasjonshallen var én etasje høy og bare et rått fjellrom.
–Det morsomste med å åpne dette prosjektet, er at det utløser umiddelbar nytte, og ikke bare for Holmestrand, sa Elisabeth Enger fornøyd. Kortere reisetid, og ekspresstog fra Tønsberg til Oslo gir bedre kapasitet på togene.

Jernbanedirektøren & co på vei inn hovedinngangen til den nye stasjonshallen i Holmestrand.

Hva var toppledelsen mest imponert over?

–Man blir imponert over de enorme dimensjonene og de gjennomtenkte detaljene! Dette blir et fantastisk anlegg som vi kan glede oss til å ta i bruk, konstaterte Elisabeth Enger. Hun føler seg stolt over at lille Norge har bygd en slik stasjon.

Gunnar Løvås mente Holmestrandporten blir Norges vakreste stasjon, mens Enger hellet mer mot å karakterisere det som Norges mest spektakulære stasjon.
Både Enger og Løvås var enige om en ting: At det var imponerende hvordan folkene i dette prosjektet har taklet enorme utfordringer, og at prosjektet ser ut til å komme i mål til tiden. Hun ønsket prosjektet lykke til i innspurten, og avsluttet med at hun gledet seg til å komme på åpningen.

Alle foto: Anne Mette Storvik