Holmestrand: Lavspent-kontrakt i havn

16. mai 2014 signerte Jernbaneverket og Eltel Networks Infranet AB kontrakt om lavspentarbeider i Holmestrandporten. Kontrakten har en verdi på over 166 millioner kroner.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

FORNØYDE: Erling Haugnes, direktør Jernbane og Vei i Eltel Networks As og prosjektdirektør Stine Ilebrekke Undrum undertegnet 16. mai kontrakt. Foto: Eirik Korsnes

Kontrakten med Eltel Networks Infranet AB på UHN-12 lavspent omfatter installering og klargjøring av 14 høyspenningskiosker med rom for alle elektrofagene. Det skal også monteres komplett anlegg for nødlys i håndløper og etterlysende skilter i tunnelen, samt brannventilasjon i taket på tunnelen. Entreprenøren skal også levere systemer for styring, regulering og overvåkning av alle installasjoner i tunnelen. Det leveres RTU for styring av kontaktledning og AT-brytere, det skal også monteres sporvekselvarme på ny permanent sporveksel på Nykirke. Verdien av kontrakten er på 166,5 millioner kroner eks mva (208 millioner kroner inkl mva). 

Satser på Jernbaneverket
Selskapet undertegnet også 13. mars i år kontrakten UHN-13 Høyspent som omfatter arbeider med 22 kV anlegg i forbindelse med byggingen av nytt dobbeltspor mellom Holm og Nykirke. Denne har en verdi på 17,2 millioner kroner.

Eltel etablerte avdelingen Jernbane og Vei i januar 2012 og omsatte over 30 millioner i fjor.  Selskapet er etablert i 10 europeiske land, med hovedkontor i Finland, har 8000 ansatte og omsatte for 1,2 milliard euro i fjor.