Stasjonsheisen i Holmestrand så godt som vedtatt

Torsdag kveld gikk heisen gjennom formannskapet i Holmestrand kommune, og tidligere i uken sa fylkesutvalget ja. Mange blir overrasket heisen blir stoppet nå.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Heisen skal "lande" i den nordre stasjonsinngangen.Formannskapet i Holmestrand kommune var torsdag kveld enstemmig og skjønt enige i at stasjonsheisen skal bygges. Dette var ett av de store grønne lysene prosjektet trenger i denne fasen.

Nå skal heisen opp i fylkestinget 14. februar og i bystyret i Holmestrand 20.februar, og etter dagens gledesutspill blant politikere og tilhengere, er det lite som tyder på at heisen ikke skal bli en realitet.

     - Bestillingen allerede sendt til prosjektet Holm-Nykirke, forteller Marit Synnes Lindseth i planavdelingen, hun har jobbet med heisplanene fra Jernbaneverkets side så langt.

Se hva Tønsbergs Blad skriver om heisen.

Holm-Nykirke får jobbe
     - Vi har fått en bestilling vi skal svare på, forteller prosjektleder Morten Klokkersveen. Nå starter vi opp arbeidet med prosjekteringen, det innebærer at vi må bestille et prosjekteringsoppdrag. Siden dette er en relativt stor jobb i seg selv, må vi lyste ut oppdraget i tråd med offentlig anskaffelse, fortsetter han.
Prosjektleder Morten Klokkersveen har motatt bestilling på prosjekteringsarbeidet og har satt i gang prosessen

     - Det viktige nå er å få kartlagt nøyaktig hvor heisrommet nede i stasjonshallen kommer, dette skal sprenges ut sammen med stasjonsentreprisen som Skanska utfører. Arbeidet med å detaljplanlegge heissjakten og å fysisk bygge den skal settes ut på tilbud, forteller Klokkersveen.

Hvordan heissjakten skal bygges er ikke bestemte ennå, men flere alternativer er nevnt så langt. Konvensjonell sprenging og boremaskin nevnt, men dette er spørsmål som blir besvart i byggeplanleggingen, som starter opp så fort som mulige etter at prosjektet får grønt lyst, og rådgiver er valgt.

Byggekostnadene for heisen skal deles mellom Jernbaneverket og Vestfold Fylkeskommune, mens eie og driftsansvar er det Holmestrand kommune som skal stå for.