Ettårsmarkering med null fraværsskader

Ett år uten fraværsskader og ett år siden byggestart, finnes det en bedre anledning for kake?

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Ett års byggeaktivitet og uten fraværsskader krever en markering. Foto: Freddy S. Fagerheim28.juni 2010 rullet de første maskinene inn på Holm og dermed var prosjektet Holm-Nykirke i gang. Siden har det ballet på seg med anleggsstart på Sjøskogen og Snekkestad, i tillegg er de neste to jobbene ute på anbud i disse dager.

Tirsdag ble det kake på hele prosjektet for å markere den største milepælen så langt, nemlig ett år uten fraværsskader, men det er en forsiktig byggeleder som gratulerer sine ansatte.

-  Det er ingen her som vil være den som måtte være borte fra jobb på grunn av skade, sier Geir Kildemo, anleggsleder for Skanska. Derfor skal vi jobbe for enda et skadefritt år.

Markeringen er ikke bare for å belønne innsatsen det siste året, men like mye for å minne om at fokuset på sikkerhet må fortsette.

Hva gjør dere i Skanska for å holde fokuset på sikkerhet?

- Det er et konstant fokus på sikkerhet på alle møter, og vi snakker om sikkerhet hele tiden. Det er jo noe alle tjener på, men det er utfordrende å formidle akkurat det, forteller Kildemo.

Jernbaneverkerts byggeleder på Holm, Jon Vatne, stilte med egenkonstruert kake til arbeiderne og jaggu fikk den bein å gå på.

Det overordna målet er en ny kakemarkering om ett år, for det finnes ikke rom for å lene seg tilbake i sikkerhetsarbeidet.