2000 meter, slikt blir det kake av

Onsdag kveld passerte Sjøskogen-entreprisen 2000 meter ferdig sprengt hovedtunnel, da er det bare å stille seg i kakekø, igjen.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

2000-meters kaka med bilde fra tunnelen. Foto: Freddy S. FagerheimMarkeringen onsdag ettermiddag var bare noen timer på forskudd, for på kvelden gikk salven som tok med seg de 2,5 meterne som stod igjen før hele to kilometer med tunnel var drevet på Sjøskogen-entreprisen alene. Salvene på Sjøskogen er ca 5,5 meter, så nå er det altså 2003 meter hovedtunnel.

Kakespiser og sprengingsbas, Geir Anderson fra LNS. Foto: Freddy S. Fagerheim2000 meter markeringen var nøyaktig seks måneder og 1 dag etter forrige markering på 1000 meter. Fortsetter dette tempoet så ligger entreprenør LNS godt an for å rekke kontraktfristene, men det er ofte lurt å ta litt forbehold i tunnelbransjen, det er alltid en mulighet for at fjellet byr på krevende fjell som sinker fremdriften.

Tunnelprofilet er ca. 130 kvm, noe som gir plass for en dobbeltsporet jernbane, dimensjonert for 250 km/t.

Ellers på prosjektet drives det også jevnt og trutt, for å se hvor langt vi har kommet på de andre entreprisene kan du se på fremdriftskartene våre her.