Varsel om arbeider på dobbeltsporet i pinsehelgen

Bane NOR varsler med dette at det må utføres støyende arbeider på det nye dobbeltsporet fra Farriseidet til Porsgrunn, i pinsehelgen fra 18. mai til 22. mai. Arbeidene utføres på dagtid i tidsrommet kl. 07.00-18.00.

Pakkmaskinen skal bruke stil å stabilisere pukksteinen under jernbaneskinnene. Illustrasjonsfoto: Ronny Georg Stene, Bane NOR

For å få et stabilt jernbanespor, må pukksteinen som skinnegangen hviler på stabiliseres. Dette gjør vi ved å pakke sporet. Til arbeidet blir det benyttet et spesielt arbeidstog, som kalles for pakkmaskin, kombinert med en ballastfordeler. Det er dessverre en støyende operasjon. Arbeidet må utføres i denne perioden, fordi det var denne helgen maskinen er tilgjengelig, og fordi det er kritisk for fremdriften til prosjektet.   

Pakkmaskinen skal være i aktivitet fra kl. 07.00 til kl.18.00 fra fredag 18. mai til og med tirsdag 22. mai. Den starter i Porsgrunn og pakker høyre spor frem til Larvik. Deretter returnerer den til Porsgrunn og pakker det venstre sport fram til Larvik.  Det må påregnes noe støy fra maskinen når den passerer boliger langs linja, men maskinen kjører ca. 800 meter i timen, og vi forventer ikke at det det blir langvarig støy. Det vil ta noe ekstra tid å pakke sporet der det ligger sporveksler på Hobekk. 

Politiet i Sørøst-Norge og miljørettet helsevern er orientert om arbeidene. 

Kontaktinformasjon til Bane NOR:
Vakttelefon på kveldstid og i helger: tlf. 916 56 253   
Kommunikasjonsrådgiver Trine Bratlie Evensen tlf. 930 89 550 (kl. 08.00 – 15.00), tkb@banenor.no.