Flere hundre ville se sporbyggertoget

Søndag 27. august ble det arrangert åpen dag på Farriseidet-Porsgrunn prosjektet. Drøyt 500 personer valgte å ta turen til Solum for å se sporbyggertoget på nært hold.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Sporbyggertoget var populært. Folk i alle alder kom for å se toget i aksjon. Foto: Trine Bratlie Evensen, Bane NOR

Bane NOR arrangerte åpen dag i samarbeid med Caverion og Infranord. I tillegg hadde Bane Energi og Siemens tatt turen for å orientere om Solum omformerstasjon som er bygd i samme område.

Det var satt opp ulike informasjonsstander om prosjektet, og et idrettslag var engasjert til å grille pølser og servere saft og kaffe til de besøkende. Et annet populært besøk, var Isbilen som sto parkert på området under hele arrangementet.

Emilie Enger Aas, Helle Svanberg og Mette Bye var på jobb for Bane NOR. De delte bl.a. ut reflekser, drops og informasjon om prosjektet. Foto: Trine Bratlie Evensen, Bane NORProsjektsjef Lars Tangerås, forteller at dette er det fjerde året som prosjektet arrangerer åpen dag. Det har vært ulike temaer hvert år, og denne gangen var det jernbaneteknikk med sporbyggertoget som var hovedattraksjonen. I tillegg var det mulig å få omvisning i et av de 21 tekniske husene som er bygd langs den nye banen.

Tid og sted for arrangementet ble valgt fordi at sporbyggertoget kom ut av Nøklegårdtunnelen og ut i en dagsone på Solum, hvor det er mulig for publikum å se det på nært hold, samtidig som de kunne stå på trygg avstand. Det var folksomt langs gjerdet når toget startet opp like før kl. 13.00. Representanter fra Bane NOR og Infranord svarte på spørsmål fra alle kanter mens toget jobbet seg forbi. Det var nok mange som dro hjem med en videosnutt av toget på mobilen sin. 

-Det var vanskelig å telle hvor mange som var innom, men vi anslår at det var ca. 500 personer innom sier Tangerås. Parkeringsplassen hadde plass til 110 biler, og det var et jevnt sig av biler som kjørte ut og inn under arrangementet. En annen pekepinn på besøksantallet var at det ble servert 800 pølser. Det kom ikke like mange som i fjor, da tømte vi Langangen mat for pølser, men vi er allikevel veldig fornøyde med årets arrangement, avslutter Tangerås.

Folk strømmet til så lenge toget var i området. Foto: Bane NOR