Åpen dag på Farriseidet-Porsgrunn 27. august

Søndag 27. august kan du få se sporbyggertoget bygge det nye dobbeltsporet. Da inviterer Farriseidet-Porsgrunn prosjektet til åpen dag fra kl. 12.00 -16.00

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Sporbyggertoget i aksjon på Ønna bru i mai 2017. Foto: Trine Bratlie Evensen, Bane NOR

 

Arrangementet finner sted på og ved den nedlagte kontrollstasjonen på Solum, som ligger langs gamle E-18 mellom Larvik og Langangen (se kart). Kart som viser hvor Bane NOR arrangerer åpen dag 27. august 2017. Kart: Google maps

Kom å se på sporbyggertoget som bygger det nye dobbeltsporet mellom Farriseidet og Porsgrunn. Dette toget kan legge ca. en kilometer med spor om dagen. For at toget ikke skal forsvinne fra området, så vil toget stå stille på Solum nesten hele dagen. Toget kjører kl. 13.00 og kl. 14.00 for at publikum skal få se det i aksjon. NB, publikum må stå på utsiden av sporområdet for å se toget. Av sikkerhetsmessige årsaker, slippes ikke publikum inn på sporet.

Infranord som bygger spor og kontaktledningsanlegget på strekningen, stiller også ut noen av de andre arbeidsmaskinene som de bruker til dette arbeidet.

Caverion har ansvaret for elkraftarbeidene i prosjektet. På søndag blir det mulig å ta en titt inn i et av de 21 tekniske husene som de holder på å innrede.  

Bane NOR og Infranord stiller med stand på den nedlagte kontrollstasjonen til Statens vegvesen. Der blir det servering av pølser, kaffe, saft og kanskje en ispinne.

NB. Det er litt gangavstand mellom parkeringsplass og kontrollstasjonen. Se kart nedenfor. 

Områdekart åpen dag 27. august 2017. Foto/Illustrasjon: Anne Mette Storvik/Trine Bratlie Evensen, Bane NOR 

Tid og sted: søndag 27. august kl. 12.00-16.00, Solum kontrollstasjon. 
Tidspunkt å merke seg: sporbyggertoget kjører kl. 13.00 og kl. 14.00. 

Kontaktperson i Bane NOR:
Kommunikasjonsleder Trine Bratlie Evensen, tlf. 930 89 550, tkb@banenor.no