Øvelse på Farriseidet – Porsgrunn prosjektet

En hjullaster kjører inn i en lift ved Gunnarsrød på Farriseidet – Porsgrunn prosjektet. Føreren av liften blir alvorlig skadet, mens føreren av hjullasteren legger på sprang fra ulykkesstedet. Dette var utgangspunktet for en øvelse i sommervarmen tirsdag den 30. juni.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Klokken 10 meldes det om en ulykke, som har skjedd inne i en tunell på UFP 05. Dette er en entreprise hvor Veidekke er entreprenør og det er deres varslingsplan som iverksettes.

Litt over 10 går man i gang med å sikre arbeidsstedet, får pasienten i sikkerhet og tilkaller nødetatene. Etter kort tid kommer en ambulanse og noe etter det politiet. Skadeomfanget tilsier at redningshelikopter tilkalles, men på grunn av tekniske problemer, kan ikke helikopteret komme.

-  - Det er viktig å holde denne type øvelser regelmessig. Både entreprenør og vi som byggherre lærer mye av dette. Synd at vi ikke fikk oppleve at Sea King kom denne gangen. En 330 skv Rygge,  som var spesielt invitert til øvelsen for å rette fokus på rask transport til Ullevål sykehus ved svært alvolige personskader, kunne dessverre ikke komme. Vi er imidlertid fornøyde med at vi fikk gjennomført øvelsen på en god måte med resurser fra ambulanse, politi og brann, kan Carl Oscar Øhrn, SHA-rådgiver i Jernbaneverket ved UFP 05 konstatere.

Føreren av hjullasteren la på sprang da sjokket satt inn. Han ble imidlertid hentet inn og måtte svar for sine handlinger.

Politiet dukket også opp.