Populær åpen dag i Larvik (2015)

Over 400 personer tok turen til Solum utenfor Larvik da prosjektet Farriseidet – Porsgrunn arrangerte åpen dag søndag 19. april.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Jernbaneverket arrangerte åpen dag i samarbeid med Skanska som har Vestfold-entreprisen. Vi gjør dette fordi mange er nysgjerrige på hvordan det blir, forteller prosjektsjef Lars Tangerås. Vi får mange henvendelser om å få komme på besøk, derfor har vi valgt å arrangere åpen dag, slik at de som har lyst til å se og høre mer om prosjektet kan gjøre det.

Jernbaneverket og Skanska stilte mannsterke, og fikk en travel søndag i solskinnet. Et av verkstedteltene var rigget til med informasjonsstand der de besøkende fikk informasjon om prosjektet. Grillene var fyrt opp, pølser, kaffe og Kuli gikk unna i rekordfart.
Delprosjektleder Roar Johansen holdt stand på informasjonsstanden.

Populær buss

To busser kjørte langs store deler av traseen i Larvik, i tillegg til at de kjørte igjennom halve Kleivertunnelen. Dette var populært og folk kom tidlig for å sikre seg plass. Allerede 20 minutter før annonserte oppstart, var den første bussen på vei til Kleivertunnelen, ikke et sete var ledig. Den andre bussen var fylt opp og klar for avreise et kvarter etter, deretter kjørte de hvert kvarter så lenge arrangementet varte.
Bussene var et populært tiltak, mange ville være med på tur i Kleivertunnelen. 

Store maskiner

Skanska stilte ut gravemaskiner, dumper og andre anleggsmaskiner. Ekstra stas var det at publikum fikk lov til å prøve seg bak spakene på gravemaskinene. 9 år gamle Leander Heyn Tveitan hadde tatt turen sammen med besteforeldrene sine. Han syntes det var kjempegøy å få prøve gravemaskinen. Det var ikke første gangen han prøvde en gravemaskin, men det var veldig gøy å få prøve en som var så stor.
Leander H. Tveitan fikk prøve seg bak spakene på gravemaskinen.

 

Leander H. Tveitan er dypt konsentrert bak spakene på gravemaskinen.

Lang reise

Dagens lengste utflukt sto nok Morten Andreas Viken og Liv Elin Stensrud for. De hadde reist helt fra Lillestrøm, med tog selvfølgelig, for å få med seg dette arrangementet. Og de syntes det var veldig spennende å få se på et så stort anlegg på nært hold. Det var helt klart verdt turen, og de kommer gjerne igjen.
Morten Andreas Vike og Liv Elin Stensrud hadde reis langt for å få med seg åpen dag.

Fornøyd prosjektsjef

Ved dagens slutt var prosjektsjefen godt fornøyd med arrangementet og oppmøte. Det er gøy når vi får så mange positive tilbakemeldinger fra folk, og det er stas å få vist fram det vi holder på med, sier Tangerås, som legger til at det blir nok en ny runde til neste år.
Prosjektsjef Lars Andre Tangerås, Jernbaneverket, og prosjektsjef Jonny Hermansen, i Skanska er godt fornøyde med oppslutningen om åpen dag arrangementet.