Storinnrykk i Storberget tunnel

Publikum strømmet til da prosjekt Farriseidet – Porsgrunn inviterte til åpen dag søndag 27. april. Anslagsvis 700 personer var innom anlegget og over 400 var inne i Storberget tunnel.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Sammen med NCC åpnet Jernbaneverket anleggsområdet for publikum og lokket med utstilling av anleggsmaskiner, stand med informasjonsmateriell, grilling av pølser og busser som fraktet folk inn og ut av tunnelen.

Muligheten til å komme inn i Storberget tunnel var det store trekkplasteret. Allerede en halvtime før annonsert åpning var de første gjestene på plass for å sikre seg plass i bussene som fraktet folk inn og ut av tunnelen. Det skulle vise seg å være en klok beslutning, for det tok ikke lange tiden før det var fylt ut så mange passasjerlister, at ventetiden ble opp mot to timer for å komme med bussene. I ettertid er det klart at de to minibussene som kjørte skytteltrafikk, godt kunne hatt selskap av flere, for det var dessverre noen som måtte reise hjem uten å komme inn i tunnelen. 

For å korte ned ventetiden ble det servert kaffe, saft og pølser. NCC hadde stilt opp flere av de store anleggsmaskinene sine, så det var nok å se på for folk mens de ventet. Gjestene hadde godt humør og heldigvis god tålmodighet.

Alle som fikk med seg turen inn i tunnelen var strålende fornøyd og mektig imponert over dimensjonene av det som bygges.

Prosjektleder Lars Andre Tangerås er godt fornøyd med oppslutningen. Dette kommer vi til å gjenta, forteller Tangerås, som tilbragte søndagen på anlegget sammen med flere kollegaer. Det er ikke sikkert det blir Storberget tunnel neste gang, vi har veldig stor aktivitet mellom Larvik og fylkesgrensa også. Sannsynligvis velger vi å åpne anlegget på Vestfoldsiden neste gang, for det er helt tydelig at naboer og omgivelser har stor interesse av å få komme inn å se på hva vi holder på med, avslutter Tangerås. 
Alle foto: Trine K. Bratlie Evensen