Ny plattform

Nattoget fra Oslo klokken 06.50 var det første toget som kjørte inn ved den nybygde plattformen mellom spor fire og fem ved Trondheim S i dag morges, onsdag 3. april.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Den nye plattformen er en del av arbeidet for å utvikle Trondheim S til et nytt og bedre kollektivknutepunkt. De to andre plattformene ved stasjonen skal også fornyes før dette prosjektet setter sluttstrek om vel et år.

Nattoget fra Oslo kjører inn ved ny plattform på Trondheim S onsdag 3. april.

Representanter fra prosjektgruppa var til stede når de første persontogene kjørte inn til plattformen, for å forsikre seg om at alt fungerte som det skulle. Blide fjes både blant passasjerer, togpersonale, entreprenør og ansatte i Jernbaneverket gjorde dette til en hyggelig start på dagen.

Merkbar forbedring
–Den nye plattformen med adkomster er funksjonell og er en merkbar forbedring for dem som tar toget, sier prosjektleder Christoffer Østvik.

Passasjerene venter på toget på den nye plattformen ved Trondheim S 
En høyere plattform bidrar til at passasjerene kan nå gå nesten plant fra toget og ut på plattformen, det er både trygt og komfortabelt. Heis og trapp tar dem ned i den nye og lyse delen av gangtunnelen, og videre opp i trafikkhallen.

Selve plattformområdet med nytt kundeinformasjonsanlegg, nye møbler og lys er blitt moderne og funksjonelt. Glasset i trappeoppgangen og i de nye lehusene blir montert i uke 17. –Jeg kan røpe at glassveggene vil gi et oversiktsbilde over Trondheim by – det kommer til å bli veldig fint, sier en fornøyd prosjektleder.

 
Fortsetter byggearbeidet
Arbeidet med plattformen mellom spor to og tre startet samtidig med at de første togene kjørte inn ved plattformen mellom spor fire og fem. –Når vi ser resultatet av fornyelsen, gleder vi oss til neste plattform er klar til bruk, avslutter prosjektleder Christoffer Østvik.