I le for været

Skal du ta toget fra Trondheim S? Venterommene i hver ende av plattformen mellom spor 4 og 5 holder deg tørr når det regner og snør.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Når du kommer ut på plattformen fra heisen finner du venterommet ved å gå 50 meter i retning mot Oslo. I retning mot Værnes og Bodø må du gå litt lengre for å finne venterommet. Døren har bilde av en person med koffert, vi oppfordrer alle til ta en titt inn og prøve rommet. Oppfordring: Bruk gjerne venterommene på plattformen når du venter på toget, sier  kommunikasjonsrådgiver Anne Rognes (bildet). Foto: Jernbaneverket.


Byggearbeider ved stasjonen
Jernbaneverket fornyer og oppgraderer plattformområdet med tilhørende adkomster ved Trondheim S. Mens det bygges ved stasjonen er det litt mindre kapasitet i gangtunnel og i utgangen til plattformene. Derfor oppfordrer vi passasjerene til å bruke venterommene i hver ende av plattformen, slik blir det mindre kø i trappeoppgangen og ved utgangen til heisen.

Jernbaneverket beklager ulempene anleggsarbeidet medfører.


Forbedringer
Reiser du med toget vil du oppleve at stasjonen blir bedre å bruke for alle. Heis og trapp erstatter de bratte rampene som tidligere gikk til og fra plattformen. Nytt kundeinformasjonsanlegg, teleslynge, merking tilpasset blinde- og svaksynte og nye skilter vil gjøre det lettere å orientere seg for alle. Plattformen blir høyere slik at det blir både tryggere og mer komfortabelt ved av- og påstigning til toget. Gangtunnelen som leder til plattformen blir lys og trivelig, og fasaden på trafikkhallen ut mot den nye hovedplattformen vil få en ansiktsløftning. Det nye jernbaneanlegget ved Trondheim S er ferdig i april 2014.