Vinner av utsmykningskonkurranse er kåret!

Fem kunstnere var invitert til å delta i konkurransen om utsmykning av Paradis holdeplass. Juryen diskuterte seg frem til et enstemmig og spenstig forslag.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Forskjellige genre
De innkomne forslagene hadde alle meget forskjellige uttrykk; fra eventyraktig til noe som kunne gi assosiasjoner til graffiti. To av kunstnerne hadde laget store modeller som ble montert opp, mens de resterende tre presenterte sine kunstverk via store bilder.

Vinneren
 Anna Sigmond Gudmundsdottir som gikk av med seieren. Hun er født i Reykjavik i 1974, Men bor og arbeider i Oslo, men oppholder seg for tiden i Tyskland. Hun er utdannet ved Vestlandets kunstakademi 1998, og har utført en rekke installasjoner i både inn og utland. Dette innbefatter blant annet OK Center for Contemporary Art i Linz og American Fine Art i New York. Hun har deltatt med en installasjon på Manifesta 4 i Frankfurt og stilte ut et installasjonsarbeide på Ligths On utstillingen på Astrup Fearnley Museet i år. Hun er blitt omtalt i blant annet Art in America, Tema Celeste , ArtForum, Dagbladet og Aftenposten.

Om kunstverket og vinnerforslaget
Gudmundsdottir beskriver selv kunstverket med følgende ord:

- I mitt forslag har jeg jobbet med et bilde som viser spor eller bruddstykker fra en hendelse, som kan foregå i en drøm eller et dataspill. Jeg har også hentet inspirasjon fra historiske motiver knyttet til romantikken og antikken hvor menneskenes posering kan være et symbol for noe overnaturlig eller religiøst. Draperier, former og kropper flyter fritt rundt i et arkitektonisk landskap. Noen befinner seg utenfor, mens andre er på utsiden.

Kunstverket skal males direkte på den 380 kvadratmeter store støttemuren på Paradis holdeplass, og går alt etter planen så avdukes kunstverket under åpningsseremonien av dobbeltspor Sandnes – Stavanger 19.oktober.

 

Kunstneren Anna S. Gudmundsdottir som skal utsmykke Paradis hp.

 

Juryen bestod av:
Marit Aanestad, kunstnerisk konsulent
Birger Heyerdahl, arkitekten av Paradis holdeplass
Ottar Vedeler, byplanlegger Stavanger kommune
Inger S. Bjerga, Kulturavdelingen Stavanger kommune
Roar Johansen, prosjektleder Jernbaneverket
Ole Konttorp, utbyggingssjef Jernbaneverket