Sandnes – Stavanger nominert til Årets anlegg 2009

Byggeindustriens kåring av Årets Bygg og Årets Anlegg 2009 nærmer seg og Nytt dobbeltspor Sandnes – Stavanger er en av kandidatene til tittelen Årets anlegg 2009.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Paradis holdeplass (Foto: Odd Furenes)Juryen har vurdert en lang rekke gode prosjekter, og tre kandidater er plukket ut i hver kategori, melder bygg.no.

-Vi syntes det er veldig hyggelig at ett av Jernbaneverkets prosjekter er nominert til denne prisen, sier Utbyggingssjef Ole Konttorp. - Det å bli nominert tar vi som en bekreftelse på at vi klarer å skape gode samferdselsprosjekter, både når det gjelder utforming og gjennomføring.

Konttorp forteller at Dobbeltsporet Sandnes – Stavanger har vært ett spesielt utfordrende prosjekt, fordi det involverte mange krav både i forhold til naboskap og til utforming. -Det er stilt krav til estetikk og funksjonalitet og begge deler føler vi at vi har klart å ivareta på en god måte. Prosjektet er veldig godt mottatt lokalt fortsetter Konttorp.

-Jeg vil også få fremheve kyststien som vi i samarbeid med kommunen har fått etablert sammen med jernbaneprosjektet. Kyststien går langs ett naturskjønt område og den danner en naturlig enhet med jernbanen fordi den kobles til stasjonene underveis. Den har blitt virkelig flott, avslutter Konttorp.

De nominerte for Årets Bygg og Årets Anlegg er:

Årets Anlegg 2009:
Nytt dobbeltspor Sandnes – Stavanger
Sila, Narvik
E6 Assurtjern-Vinterbro - to hovedentrepriser: Nøstvedt tunnelen og Dagsone E6/E18 Vinterbro

Årets Bygg 2009:
Thor Heyerdahl Videregående Skole, Larvik
Ternen Borettslag, Bergen
Miljøbygget, Teknobyen Trondheim

Juryen består av:
Gustav Pillgram Larsen (Statens bygningstekniske etat)
Sverre Tiltnes (Grønn Byggallianse)
Ola Roald (arkitekt)
Inger Margrete Skogseid (Kommunal- og regionaldepartementet)
Jon Sandnes (Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg)
Bjørn Erik Selnes (Vegdirektoratet)
Per Helge Pedersen, (Byggeindustrien)
Leo Nygænen

Mariero holdeplass har blitt ett flott skue (foto:Odd Furenes)