Sandnes - Stavanger vant årets anlegg 2009

Dobbeltsporet Sandnes – Stavanger er kåret til årets anlegg i Norge i 2009. Vinneren ble offentliggjort på Byggegallaen som ble arrangert i forbindelse med Byggedagene 10. - 11. mars på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Paradis holdeplass har blitt ett flott skue. Her representert ved den kunstneriske utsmykkingen på holdeplassen.(Foto: Odd Furenes)Dobbeltsporet var nominert i klassen Årets anlegg 2009 sammen med Sila-anlegget i Narvik og E6 Assurtjern – Vinterbro.  Bygg.no melder at det i følge juryen var sterk konkurranse om tittelen i år, og de har brukt lang tid på både nominasjonen og på å komme frem til vinneren.  

I juryens begrunnelse står det bl.a.:
Juryen har vært opptatt av at Årets Anlegg må ha en klar samfunnsnytte. Det er gjennomført godt samarbeid med byggherren, og byggherren framhever at entreprenøren har bidratt med gode løsninger. Forholdet til kommunene og naboene har vært meget godt gjennom en lengre byggeperiode. Anlegget er gjennomført uten store inngrep i omgivelsene og med ett godt HMS-resultat.

Det var prosjektleder Sverre Nergaard i T. Stangeland Maskin som mottok prisen på Byggegallaen. Stangeland hadde hovedentreprisen på tre av fire etapper på dobbeltsporet, den siste etappen var det Veidekke som sto for.     

Utbyggingssjef Ole Konttorp er svært fornøyd med utmerkelsen og forteller at han også har inntrykk av at utmerkelsen er tatt godt i mot lokalt. Konttorp mener at dette er en understrekning av at Jernbaneverket tilhører elitedivisjonen når det gjelder utbyggingsprosjekter. -Dette er et kvalitetsstempel som det er bra å ha med videre, sier Konttorp og legger til at kvalitet er spesielt vektlagt som et kriterium i utvelgelsen.

Jåttåvågen holdeplass (Foto:Odd Furenes)