Ordførerne skålte for dobbeltsporet

Med litt hjelp fra ordførerne i Sandnes og Stavanger, ble den siste skinna lagt på plass på det nye dobbeltsporet som knytter begge byene.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Onsdag 2. september var det duket for markering av en viktig milepæl på prosjektet dobbeltspor Sandnes-Stavanger. Rett under brua som knytter Lagårdsveien og Kirkegårdsveien, like ved Stavanger stasjon, ble den siste skinna lagt og festet på plass. To blide ordførere deltok i operasjonen og roste jernbaneprosjektet på Nord-Jæren.

- Jeg har sagt det før og blir ikke trøtt av å si det igjen: Det er tid for toget, fastslo ordføreren i Stavanger Leif Johan Sevland. Han betegnet dobbeltsporet som et viktig prosjekt for begge kommunene, og erklærte stor tro på framtidig jernbanesatsing i Norge.

Godt samarbeid og tilstrekkelig informasjon
Ordfører i Sandnes, Norunn Østråt Koksvik, roste samarbeidet med Jernbaneverket i den snart tre år lange byggeperioden. Innbyggerne i Sandnes sentrum har merket godt utbyggingen av dobbeltsporet, som har ført til midlertidig stenging av veier og undergangen. Likevel mente Koksvik at prosessen har gått veldig bra takket være godt samarbeid og tilstrekkelig informasjon.

- Jeg håper dobbeltsporet vil gjøre at flere setter bilen hjemme og reiser kollektivt, sa Sandnes-ordføreren.

Utbyggingssjef Ole Konttorp snakket også varmt om det konstruktive samarbeidet mellom Jernbaneverket og kommunene. Ifølge Konttorp har det gode forholdet mellom Utbygging og kommunene var avgjørende for å kunne gjennomføre prosjektet.Ordførerne i Sandnes og Stavanger, Norunn Østråt Koksvik og Leif Johan Sevland, skåler for det nye dobbeltsporet sammen med Utbyggingssjef Ole Konttorp.