Ny bru åpnet i Sandnes

Den nye brua over jernbanen på Somaneset i Sandnes åpnet onsdag 17. juni kl. 07:15. Denne morgenen valgte mange billister å stå i kø og vente noen minutter for å slippe over brua.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Ordfører Norunn Ø. Koksvik klippet snora assistert av utbyggingssjef Ole Konttorp. (Foto: Miguel Carazo)Det var ordfører Norunn Ø. Koksvik i Sandnes og utbyggingssjef Ole Konttorp i Jernbaneverket som stod for snorklippingen på morgenkvisten. Trafikken på Rv. 505 ved Luravika fløt i en lang rekke i begge retninger rett etter åpningen.

Strandgata ble stengt ved Luravika 14. april i forbindelse med slisking av den 1300 tonn tunge brua over det nye dobbeltsporet som bygges mellom Sandnes og Stavanger.

Trafikken gjennom Sandnes sentrum måtte i denne perioden omdirigeres. Selv om belastningen på alternative veier ble mindre enn fryktet, var stengingen av Strandgata merkbar for de fleste billister.

 Statens Vegvesen storfornøyd
– Brua og veien er en til stor fordel for trafikantene. De får nå en bedre bru, en vei med langt høyere kvalitet og bedre trafikksikkerhet. Vi har all grunn til å være fornøyd. TS Maskin har gjort en kjempejobb, og vi ønsker å gi dem all honnør for arbeidet de har utført, kommenterte Lewy Dalen i Statens Vegvesen.

Dalen forteller at man i Statens Vegvesen ikke akkurat ble glade når de første gang ble orientert om behovet for å stenge trafikkåra Strandgata.

- Men vi innså fort at det ikke var noen vei utenom. Stengeperioden har likevel gått veldig greit, vi har mottatt veldig få klager. Billistene har vist tålmodighet og funnet nye veier for å kjøre gjennom Sandnes, sier Dalen.

Ingen klager til kommunen
- Dere har gjort en bra jobb og holdt tidsfristen. Kommunen har ikke fått noen sinte Tett trafikk på brua like etter åpningen. (Foto: Miguel Carazo)klagebrev i forbindelse med at veien har vært sperret, kommenterte på sin side ordføreren i Sandnes Norunn Ø. Koksvik.

 Jernbaneverkets prosjektleder for grunnentreprisen på strekningen Sandnes-Lurahammaren, Mikal Bjørløw, sier at arbeidene med bro og tilhørende veganlegg i Strandgata er gjennomført i forhold til plan og tidsfrister.

 - Vi er meget godt fornøyd med jobben TS Maskin har utført. Veien åpnet som planlagt og bilkøen stod og ventet på åpningen. Det var tydelig at mange har sett fram til dette, sier Bjørløw.