Sandnes - Stavanger

 • Sandnes - Stavanger vant årets anlegg 2009

  Dobbeltsporet Sandnes – Stavanger er kåret til årets anlegg i Norge i 2009. Vinneren ble offentliggjort på Byggegallaen som ble arrangert i forbindelse med Byggedagene 10. - 11. mars på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo.

 • Sandnes – Stavanger nominert til Årets anlegg 2009

  Byggeindustriens kåring av Årets Bygg og Årets Anlegg 2009 nærmer seg og Nytt dobbeltspor Sandnes – Stavanger er en av kandidatene til tittelen Årets anlegg 2009.

 • Kampanjen ”Trygg med tog” er i gang

  Nærmere 500 elever deltok for å lære mer om tog, stasjoner og holdninger da startskuddet for kampanjen ”Trygg med tog” gikk torsdag 19.november. Alle trinnene på Gausel barneskole fikk hver sin presentasjon.

 • Første heilskaplege bane sidan Gardermobanen

  Måndag 16. november vart den første heilskaplege banestrekninga sidan Gardermobanen teken i bruk. – Det 15 kilometer lange dobbeltsporet mellom Sandnes og Stavanger utgjer eit fullstendig baneanlegg og viser korleis vi bør halde fram med å byggje ut jernbanen, seier utbyggingssjef Ole Konttorp.

 • Offisiell åpning Sandnes-Stavanger 14. desember

  Den offisielle åpningen av den nye dobbeltsporete strekningen Sandnes-Stavanger skjer 14.desember. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa skal stå for åpningen som skjer på den nye Paradis holdeplass. Fra samme dag vil det bli 15-minutters frekvens i togtrafikken mellom byene.

 • Opplæringsprogram på skoler i november

  Mange foreldre har vært bekymret for barnas sikkerhet når det nye dobbeltsporet mellom Sandnes og Stavanger åpner. Spesielt har foreldre med barn på Gausel skole engasjert seg. Nærmere 200 skolebarn får tilgang til plattformen på nye Gausel holdeplass. Behovet for å informere og lære barna om hvordan man oppfører seg ved et jernbanespor er absolutt til stede.

 • Godkjent signalanlegg for Sandnes-Stavanger

  Statens jernbanetilsyn har nå godkjent det midlertidige signalanlegget for Sandnes-Stavanger. Dette var et avgjørende punkt for å kunne ferdigstille den nye dobbeltsporede jernbanestrekningen på Nord-Jæren.

 • Engasjert og bekymret for barns skolevei

  I forkant av åpningen av Gausel holdeplass etterlyser foreldre og skole sikkerhetstiltak.

 • Sandnes-Stavanger: Fullføringen av dobbeltsporet tar inntil fire uker mer

  Busskjøringen som erstatning for tog mellom Sandnes og Stavanger må fortsette i inntil fire uker mer. Oppstartsdatoen for trafikk på det nye dobbeltsporet kan derved bli forskjøvet fra 19. oktober til 16.november.

 • Ordførerne skålte for dobbeltsporet

  Med litt hjelp fra ordførerne i Sandnes og Stavanger, ble den siste skinna lagt på plass på det nye dobbeltsporet som knytter begge byene.