Sporentreprisen til tyske Wiebe

Etter den sedvanlige tilbudskonkurransen ble det tyske firmaet Wiebe nylig innstilt som entreprenør for bygging av nye og riving av gamle spor i forbindelse med Gevingåsen jernbanetunnel. Kontrakten ble underskrevet i forrige uke.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Foran f.v.: Roger Willke, Thomas Dittmann og Christian Gsella (tolk) fra Wiebe . Bak f.v.: prosjektleder Christoffer Østvik og prosjekteringsleder Bjørn Strandholmen.Det er forventet at tunnelen står ferdig utsprengt i august i år. Arbeidet med vann- frostsikring samt under- og overbygging starter opp umiddelbart etterpå. Planen er at Wiebe begynner sine arbeider i september i år.

Kontrakten mellom Jernbaneverket og Wiebe omfatter både sporlegging i tunnelen og riving av det gamle sporet på Nordlandsbanen.

Det var Thomas Dittmann (Wiebe) og Roger Willke (underentreprenør til Wiebe) som kom til prosjektledelsen i Gevingåsen tunnel for å underskrive kontrakt, samt gjennomføre oppstartsmøte.

- Dette er en viktig milepæl for oss, sier prosjektleder Christoffer Østvik, som legger til at nå ser han bokstavelig lyset i tunnelen.