Godt besøkt åpen dag

150 mennesker møtte opp for å ta anlegget Gevingåsen tunnel i nærmere øyesyn da Jernbaneverket inviterte til ”Åpen dag” i slutten av oktober. Ekstra hyggelig var det at så mange barn kom på besøk.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Storøyd besøk på åpen dag. (Foto: Jernbaneverket)Det var tydelig at de store dimensjonene og ”monstermaskinene” interesserte både voksen og ung.

Dimensjoner
Av hensyn til sikkerheten og den store interessen for å komme innenfor gjerdet, ble besøket organiserte i to ”bolker”.

Gjestene fikk først anledning til å ta maskinparken i nærmere øyesyn. Mange av de yngste syntes det var ekstra stor stas å få ta en tur opp i maskinene. Spesielt var den store boreriggen et ekstraordinært skue. En ting var å få se nærmere på de enorme dimensjonene, men det høyteknologiske utstyret med datamaskiner og displayer interesserte også mange.

Stuffen
Det var samtidig lagt opp til en visning av karter, film og miniforedrag for de som ønsket det. Dette ble fulgt av servering av noe å bite i og drikke på.

Senere fikk man anledning til å besøke stuffen. Det var tydelig et høydepunkt for mange av de besøkende. 500 m inne i fjellet, 35 meter under bakkenivå, fikk de ta grunnfjellet i Gevingåsen i nærmere øyesyn.

Dette opplegget har tydelig rørt ved noe hos enkelte. I etterkant har vi fått flere mailer med hyggelige tilbakemeldinger og takk for muligheten. Vi på vår side vil gjerne takke for besøket!