Snart riving i Hommelvik

Snart går Gevingåsen-prosjektet i gang med riving av bygningene på industritomta Kjeldstad AS i Hommelvik. Med det er også en industriell æra i Hommelvik over for godt.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Rivingen skal skje på tomta midt på bildet. Foto: Stig HerjuaunePå tomta til det nedlagte Hommelvik sagbruk har Kjeldstad AS planer om å bygge boliger og næringseiendommer. Gevingåsen jernbanetunnel har også behov for en del av tomta når den nye jernbanetraseen skal etableres om et par år. De gamle og en gang ærverdige bygningene skal derfor rives, og jevnes med jorda.

En gang var dette den store arbeidsplassen i bygda. Det var her Johan Nygaardsvold arbeidet i unge år, lenge før han ble statsminister. Storhetstiden er for lengst over og den siste rest av minner blir tatt bort.

Anbudskonkurransen for riving av bygningene gikk ut tidlig i mars. Prosjektet Gevingåsen tunnel er i ferd med å velge entreprenør, og det forventes at arbeidet starter i løpet av april.

Det er flere store bygninger som skal vekk, blant andre det gamle sagbruket, lagerbygninger og en del mindre installasjoner.

Kommunesenteret Hommelvik vil miste et landemerke, som lenge har stått for fall. Jernbaneverket river de bygningene som står på den delen av tomta vi nå har overtatt. Med det vil det altså bli lagt til rette for ny jernbane og nye muligheter for utnyttelse av en tomt som ligger et steinkast fra Trondheimsfjorden.