Togtrafikken er i gang på Vestfoldbanen

Nå er togtrafikken på Vestfoldbanen i gang igjen etter seks uker med buss for tog. Mandag 7. november Kl. 0501, noen få minutter bak skjema var det klart for det første toget på den nye strekningen mellom Barkåker og Tønsberg. Dermed er den nye strekningen satt i ordinær drift.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Prosjektleder Jan Magne Nakken kunne senke skuldrene og puste lettet ut da han så toget komme sørfra over det nylagte sporet i Kjellelia, før det ankom Tønsberg stasjon noen få minutter bak skjemaet. Etter seks uker med togstans og nesten to års intensivt anleggsarbeid, så var det en stolt og glad prosjektleder som kunne se at togtrafikken gikk på skinner, helt etter planen. Lokfører Morten Kjærby fikk æren av å føre det første toget over den nye strekningen.

Det var lokomotivfører Morten Kjærby som fikk æren av å kjøre det første toget over det nye anlegget og han fikk overrakt blomster av prosjektdirektør Stine Ilebrekke Undrum. Undrum og leder av totalbrudd Hanne A. Stormo fikk lov til å sitte foran i lokomotivet på den aller første turen over det nye anlegget og det var to fornøyde damer som gikk av toget på Skoppum stasjon.   

-Det gjenstår enda mye arbeider før Barkåker – Tønsberg prosjektet er helt ferdig, men i dag er det dagen for å glede seg over at det går tog ut fra Tønsberg stasjon igjen, sier en fornøyd Nakken.

Noen oppstartsproblemer melder NSB om på morgenen, blant annet var det teknisk feil på et togsett som førte til at en avgang er erstattet med buss fra Tønsberg.