På lørdag blir det åpningsfest i Tønsberg

Lørdag 19. november kl. 12 braker det løs på Tønsberg stasjon. Da er det klart for offisiell åpning av dobbeltsporet Barkåker – Tønsberg. Samtidig feirer vi at Vestfoldbanen er 130 år i år. Den offisielle åpningen står samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa for, og Jernbaneverket har lagt opp til et publikumsarrangement på en festpyntet stasjon. Det er bare å komme!

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Egentlig starter det hele på Torget i Tønsberg kl. 1130. Jernbanens musikkorps har tatt turen til byen og starter med å spille på torget, før de marsjerer opp til stasjonen.

Tønsberg stasjon blir pyntet som om det er et gammeldags marked med servering av gløgg, pølser, kaker mm. “Stasjonsmesteren” vandrer rundt, det samme gjør tryllekunstner og lirekassespiller. 

Jernbanedirektøren og samferdselsministeren m.flere, ankommer med toget kl. 1214, deretter går det slag i slag med taler og offisiell åpning av det nye dobbeltsporet.

Underholdning blir det også.  Konferansier for dagen er Christine Koht. Det blir sang og dans fra Stella Mwangi , mens Opera i Tiden blant annet skal fremføre en helt ny Rallaropera som handler om jernbanebyggingen for hundre år siden.

NSB viser fram ett av de nye togsettene som settes i trafikk på Vestfoldbanen til neste år. De som ønsker kan få lov til å ta en tur om bord i det nye toget.  Dette toget vil stå på spor 2 og være åpent for publikum fra kl. 12 til kl. 15.

Arrangementet er åpent for alle og det er gratis å delta. Så ta med familien og ta turen til Tønsberg på lørdag. Dette blir gøy!

Mandag 7. november ble det nye dobbeltsporet tatt i bruk. Her bilde av to tog som krysser i det nye trauet på Barkåkåer.