Jernbaneverket med stand på Råstad-dagen

Lørdag 17. september arrangeres Råstad-dagen for 8. gang. Det er Råstad stasjons venner som står bak arrangementet på Råstad stasjon i Sandefjord. I år stiller også Jernbaneverket med egen stand med informasjon om utbyggingsprosjektene på Vestfoldbanen.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Dresinen utenfor Råstad stasjon er bare til pynt, men på Råstad-dagen får barna lov til å prøvekjøre. Foto:Trine K. Bratlie EvensenRåstad stasjon ble nedlagt i 1978 og Råstad stasjons venner arbeider for å ta vare på stasjonsbygningen som er fra 1881. Den gamle stasjonsbygningen er renovert på dugnad og innendørs framstår den omtrent slik den var da den var i bruk. Stasjonen ble gjort ubetjent i 1971 og nedlagt i 1978.

I 2008 ble imidlertid stoppestedet igjen tatt i bruk, nå under navnet Torp – Sandefjord Lufthavn Torp. En ny holdeplass tilpasset dagens togtrafikk ble bygget. Alle tog stopper her, og det går skyttelbusser til flyplassen.

Råstad-dagen har blitt populær blant befolkningen på Råstad og omegn og i år har Jernbaneverket fått anledning til å stille med egen stand. Er du i nærheten av Sandefjord og Råstad denne lørdagen, så stikk innom da vel!

Arrangementet varer fra kl. 10 - kl. 15, og det er jo faktisk mulig å ta toget.

Er du heldig kan det hende du får prøve dresinen som står på utsiden av stasjonsbygningen også.