Folkefest i Tønsberg

Det ble folkefest på Tønsberg stasjon da dobbeltsporet Barkåker – Tønsberg ble offisielt åpnet lørdag 19. november. Responsen var enorm da Jernbaneverket inviterte publikum til å delta på åpningsfesten og 700-800 personer tok turen innom arrangementet på stasjonen.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

I tillegg til åpningen av Barkåker – Tønsberg, som betyr at vi er et nytt skritt nærmere en moderne Vestfoldbane, så skulle det også feieres at Vestfoldbanen har 130 års jubileum i år. 13. oktober 1881 ble Vestfoldbanen offisielt åpnet, selv om den egentlig ikke ble ferdig mellom Drammen og Larvik før 7. desember samme år. Årsaken var at det passet for Kongen å forestå åpningen i oktober, derfor ble den åpnet et par måneder før den var helt ferdigstilt. 

Festen startet på Tønsberg torg, der Jernbanens musikkorps holdt en minikonsert før de marsjerte opp til stasjonen.  En hel del publikummere lot seg lokke med fra torvet, og “markedsplassen” som var laget i stand ved stasjonsbygget, var stappfull da toget med samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, Jernbanedirektør Elisabeth Enger, NSBs Konserndirektør Geir Isaksen mfl. ankom Tønsberg kl. 1214.

Samferdselsministeren foresto den offisielle åpningen da hun med konduktørlue og grønt flagg vinket det nordgående toget ut av stasjonen kl. 1259. Deretter var det tid for taler og festkake. 

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa erklærer det nye dobbeltsporet for åpnet.

Stella Mwangi og Opera i Tiden sto for underholdningen, i tillegg til en sprudlende opplagt Christine Koht som var konferansier for dagen.  

NSB var også med. De viste fram det nye Flirt toget som settes i trafikk på Vestfoldbanen fra februar 2012, et svært populært tilbud blant de fremmøtte. Toget sto på stasjonen og var åpent for publikum under hele arrangementet. Mange pendlere tok nok turen innom fordi de var spente på å se sitt nye fremkomstmiddel.

Koth løftet stemningen.

Stella Mwangi skapte liv blant publikum