Åtte ganger så kjapt med helikopter

Arbeidslaget fra Strukton gliser fra øre til øre mens de monterer master på Barkåker-Tønsberg, dette går nemlig fort unna.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Høytsvende master som nærmest danser på plass, ved hjelp av en dyktig pilot.Det blå og hvite helikopteret svirrer rett over hodene våre idet neste mast kommer svingen inn på siden, piloten har stålkontroll over maskinen, og senker stødig og trygt masten ned mot fundamentet. Fire- fem arbeidere fra Strukton tar imot masten og den senkes rolig ned på fire forhåndsmonterte bolter og mutterne skrus på i raskt tempo, masten er fast og piloten slipper stroppene.

Så er det bare å småløpe til neste fundament, for neste mast er allerede i lufta.

Det går nemlig fort, veldig fort å bruke helikopter til denne jobben. Ikke mer enn to minutter i snitt hevder de ansette i Strukton. Med vanlig skinnegående materiell bruker de omtrent 15-16 minutter i snitt per mast. Det betyr at jobben går omtrent åtte ganger så fort med helikopter i andre enden av løftestroppa fremfor en kran på skinnene.

I løpet av to fine sommerdager ble det gjort 150 løft med helikopteret, og alle mastene som kan monteres på det nåværende tidspunkt, er på plass.

Resten av mastene skal monteres under totalbruddet mellom Barkåker og Tønsberg i perioden 23. september til sjuende november.