Åpen dag på Barkåker

For andre gang i år inviterte prosjektet Barkåker – Tønsberg til åpent anlegg, denne gangen på Barkåker. Arrangementet fant sted på ettermiddagen torsdag 30. september.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Jernbaneverket hadde sammen med entreprenøren rigget til en stand i betongtrauet ved anleggsriggen på Barkåker. Boller, kaffe og saft var på plass, det samme var et knippe medarbeidere fra prosjektet samt entreprenørene NCC og Håkanes.  

På programmet sto også guidet busstur langs den nye traseen, vandring i den ferdigstøpte delen av betongtrauet og ikke minst muligheten for å prøve en gravemaskin – og det var ikke snakk om minigraver.  

Bussguider var byggeleder Terje Walle og byggeleder assistent Oskar Eriksson, og det var fornøyde passasjerer som gikk av etter endt rundtur. Det var full aktivitet langs hele traseen og de besøkende fikk et lite innblikk i hva som foregår bak anleggsgjerdet. Det var både gravemaskiner, dumpere og lastebiler i full drift langs den nye banen.  

Hovedattraksjonen var nok allikevel gravemaskinen som det var mulig å sette seg bak spakene i. Dette var egentlig ett tilbud til barna, men foreldre og besteforeldre var like ivrige bak spakene og enkelte var nesten litt vanskelig å få lokket ut igjen.  

Arbeidene på Barkåker har pågått i ett drøyt år, og dobbeltsporet tas i bruk høsten 2011. Deler av traseen er klar for jernbanetekniske arbeider, som starter opp i november i år.

Karoline Gjertsen Moen prøvde seg bak spakene på gravemaskinen, og konsentrasjonen var på topp.