Folkevandring på Hallevannetbrua

Søndag 24. april var det klart for åpen dag på Farriseidet-Porsgrunn prosjektet. Det ble rene folkevandringen med anslagsvis 2000 besøkende og ny besøksrekord.

Denne artikkelen er eldre enn fem år.

Rekordoppmøte
Dette var den tredje gangen prosjektet arrangerte åpen dag. De to foregående har vært godt besøkt med ca. 500 og 700 besøkende, så denne gang ble det bestilt mat og drikke til 600. Det skulle vise seg at det tallet burde vært ganget med tre, for den gamle besøksrekorden på 700 var knust allerede før første time var passert. Annonsert åpning var kl. 12.00, fra kl. 11.15 strømmet folk til, og da klokken passerte 12.00 var det allerede flere hundre som hadde kommet.Totalt var det anslagsvis i overkant av 2000 personer som møtte opp til bruvandring, og det var en jevn strøm av folk så lenge arrangementet varte.  

Tømte butikken
Seks mann hadde en travel formiddag med å dirigere biler som skulle parkeres. En dugnadsgjeng på fem fra Store Bergan G16 hadde fått jobben med å grille pølser. De grillet nonstop i nesten fire timer, da var det tomt. Til sammen gikk det med 1770 pølser og 100 liter kaffe. Langangen mat som leverte mat og saft, var til slutt tom for pølser, lomper, pølsebrød og Kuli.

Populære gravemaskiner
Skanska stilte med flere ansatte og to gravemaskiner. De som ville fikk lov til å prøve seg bak spakene. 9 åringen Max Marius Skauen ble fort varm i trøya inne i førerhytta, og han flyttet på grushaugen som om han aldri hadde gjort annet, det spørs om det ikke er en fremtidig gravemaskinfører vi så i aksjon.

Fornøyd prosjektledelse
Dette var over all forventning og det er veldig stas at så mange møter opp når vi inviterer til åpen dag, forteller prosjektsjef Lars A. Tangerås. Sammen med åtte kollegaer tilbragte han søndagen ved Hallevannet for å ta seg av de besøkende som strømmet til for å få gå på Hallevannetbrua for første og eneste gang.

Delprosjektleder Roar Johansen forteller at han hadde en travel og spennende dag. Han startet dagen ute på brua, men var stort sett rundt på hele anlegget og snakket med folk. Jeg syntes det var ekstra stas at det dukket opp så mange pensjonerte jernbanefolk. Det var mange gamle kjente og alle viser så stor interesse for det vi holder på med, det syntes jeg er kjempe gøy, avslutter en fornøyd delprosjektleder.