Artikler

Britene bruker 300 milliarder kroner på høyhastighetstog
Den britiske regjeringen har godkjent et omstridt prosjekt for bygging av nye baner for høyhastighetstog mellom London og byer i det midtre og nordlige England.

Bremsene på i Kina
Kina har innstilt alle nye jernbaneprosjekter og pålegger landets høyhastighetstog å kjøre saktere, etter en stor ulykke i juli. 54 tog har også blitt tilbakekalt.

Høyhastighetstog slo ut Ryanair
Ryanair sier de legger ned ruten mellom Valencia og Madrid med øyeblikkelig virkning, melder nettavisen Spaniaavisen. Grunnen er den nye høyhastighetsbanen på samme strekning.

Kina i konflikt med produsenter
De kinesiske togprodusentene har begynt å utmanøvrere de store vestlige, etablerte produsentene. Den raske fremgangen har ført til omfattende tvister fordi kinesene forsøker å eksportere tog som er bygget med andre produsenters teknikk.

Ny strekning og fartsrekord i Kina
Nylig åpnet Kina sin nyeste høyhastighetsbane mellom Shanghai og Hangzhou. Det kinesisk bygde toget CRH380 har under testing av strekningen satt ny verdensrekord med en toppfart på nær 420 kilometer i timen.

Snart lys i verdens lengste tunnel
Sveits har boret seg gjennom den siste steinen i det som blir verdens lengste tunnel.
St. Gotthard tunnelen bygges for høyhastighetstog og går gjennom de sveitsiske alpene fra Zürich til italienske Milano.

Snart åpning av ny rute i Spania

Allerede 15. desember kan de første høyhastighetstogene på strekningen Valencia-Madrid tas i bruk. Den nye forbindelsen gjør at det bare tar 90 minutter mellom Valencia og hovedstaden.

Obama vil ha høyhastighetstog
President i USA Barack Obama vil prioritere vei og høyhastighetstog i en ny plan for landets infrastruktur. Planen innebærer en førstegangsinvestering på 300 milliarder kroner.

Kina satser knallhardt på høyhastighetstog
Intet land i verden kan måle seg med Kina når det gjelder planer for antall høyhastighetsbaner.