Jernbanemagasinet banner
Tett på

Fyrverkeri i # og b

Ragnhild Sarsten er multi-instrumentalisten som stortrives som prosjektstyrer på Follobanen. 26. februar debuterer hun med eget plateprosjekt i en salig blanding av kunst, performance, country, rock og disco. Da blir det liv, rai, rai.

Foto: Øystein Grue
Foto: Øystein Grue

FAKTA

Ragnhild Sarsten

Alder: 47

Stilling: Prosjektstyrer Follobanen

Bor: Oslo

Ansatt i JBV: 2010

1. Hva hadde livet vært uten musikk?
Uff. Det ville blitt stusselig. Jeg fikk penger av bestemor som 9-åring og kjøpte piano for dem. Siden har jeg spilt. Jeg prøvde å slutte, men det gikk ikke. Du kan ikke slutte å spille i band. Men jeg anstrenger meg for å balansere kreftene mellom jobben og musikken. Jeg elsker jobben min også.

2. Hvor mange band spiller du i nå?
Jeg har mitt eget prosjekt som jeg kaller Tzarsten & The Freudian Slippers. Dessuten spiller jeg i et band som heter Lady Moscow og ett som heter Coctail Slippers. Jeg var med i Nordens eneste storband med bare jenter, Shebop Big Band, som jazzpianist. Men det har jeg vært nødt til å si fra meg.

3. Musikk eller ingeniørkunst?
Ja takk, begge deler. Jeg har prøvd å leve av musikken. Det var ikke særlig lukrativt. Derfor tok jeg utdanning som voksen. Ettersom jeg hadde lett for matte, og kanskje fordi far var professor på NTH, ble jeg ingeniør i byggfag. Det har jeg aldri angret på. Jeg har takket nei til mange kjente band fordi jeg ikke har tid. Jeg skal på jobb!

4. Mange fine opplevelser som musiker?
I høst åpnet jeg og bandet mitt, Tzarsten & The Freudian Slippers, Høstutstillingen. Det var en stor opplevelse. I november var jeg på en tidagers turne med Coctail Slippers. Dette er et band som har platekontrakt med (Little) Steven van Zandt. Vi hadde utsolgte konserter på Manhatten, i Boston, i Philadelphia og flere steder. Snart skal vi til Liverpool og spille på The Cavern. Little Steven er en hyggelig kar. Møtte også Elvis Costello og spilte med Lenny Kaye. Stort!

5. Skal plateslippet i februar markeres på noe vis?
Jøss ja. Det blir i 2. etasje på Internasjonalen, en bar på Youngstorget. Da håper jeg det kommer mange fra Jernbaneverket. Vi slapp en singel i september som forsmak på plata. Da var det mange kolleger fra Follobanen til stede.