Jernbanemagasinet banner
Juni 2015

Flere studenter i jernbanekø

Jernbane er stadig mer ettertraktet blant studenter. Tine Søby trakk ett av sju «vinnerlodd» da 289 studenter og nyutdannede fra universitet og høyskoler konkurrerte om å bli med på Jernbaneverkets traineeprogram.

DRØMMESTART: I 22 måneder fremover skal geolog Tine Sørbye lære om tunnelboremaskiner av to erfarne geologer på Arna-Bergen-prosjektet i Jernbaneverket.Foto: Øystein Grue
DRØMMESTART: I 22 måneder fremover skal geolog Tine Sørbye lære om tunnelboremaskiner av to erfarne geologer på Arna-Bergen-prosjektet i Jernbaneverket.Foto: Øystein Grue

Mer enn 14 000 studenter har sagt sin mening, og få andre arbeidsgivere har større fremgang enn Jernbaneverket på den siste Universum-undersøkelsen. Tine Sørbye er ikke overrasket etter å ha vært på jobbjakt de siste månedene:

Tunnelboring 
  – Jeg opplever at flere studenter har fått øynene opp for at jernbane er en spennende og faglig utfordrende sektor, sier en strålende fornøyd geolog. I august starter hun karrieren som trainee i Jernbaneverkets skreddersydde program Prosjektledelse. I utsilingen av de sju traineene utmerket hun seg med topp karakterer. I tillegg måtte hun løse 12 komplekse oppgaver i en internettbasert test og gå gjennom flere intervjuer før jobben var sikret.
  Etter sommeren blir hun med i prosjektet som bygger ny jernbane mellom Bergen og Arna.
  – Jeg er fascinert av muligheten til å jobbe med og lære om en helt ny tunnelmetode på jernbane, men også å få jobbe med rasutsatte jernbanelinjer for å gjøre det tryggere og mer attraktivt å reise med tog.
  Det at Jernbaneverket oppmuntrer til faglig utvikling og kompetansebygging, er også viktig for meg, sier Tine Sørbye til Jernbanemagasinet.

Har studert klima
Selv er Tine spesielt opptatt av klima og ekstremvær. Etter et femårig utdanningsløp har hun bachelor i klimarettet geologi og master i kvartærgeologi og paleoklima (kunnskap om jordas geologiske og klimatiske historie de siste tre millioner år) ved Geovitenskapelig Institutt, Universitetet i Bergen. Tine ble tipset om Jernbaneverkets traineeprogram på den årlige karrieredagen i Grieghallen sist høst.