Kronprinsen til Dovrebanens 100-årsjubileum

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er til stede ved markeringen av 100-årsjubileet for Dovrebanen på Hjerkinn 17. september 2021.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon_Foto_Jørgen Gomnæs_Det kongelige hoff.jpg

Den 17. september 1921 klippet Kong Haakon VII snoren som markerte at Dovrebanen offisielt ble åpnet på Hjerkinn. 100 år senere deltar Kronprins Haakon på jubileet til en av de viktigste transportårene i Norge.

Høsten 2021 er det 100 år siden Dovrebanen offisielt ble åpnet. Dette markeres med et innholdsrikt jubileumsarrangement 17. og 18. september, som blant annet inneholder en togtur med historisk sus. Sammen med de fire direkte berørte kommunene; Dovre, Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal samt «endestasjonen» Trondheim, vil Bane NOR og Jernbanedirektoratet feire de 100 årene.

– Vi gleder oss til å ønske Kronprins Haakon og gjester velkommen til en høytidelig feiring av en flott 100-årsjubilant, sier konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane NOR, som er arrangør for jubileet.

Presseprogram vil bli ettersendt til akkreditert presse.


Akkreditering

Presse som ønsker å dekke besøket, må søke om akkreditering til Statsforvalteren i Innlandet ved kommunikasjonssjef Karianne Stordal på e-post kasto@statsforvalteren.no innen fredag 3. september 2021 klokken 14.00.

På grunn av koronapandemien og smittevernhensyn kan vi bli nødt til å begrense pressens tilstedeværelse. Vi ber om forståelse for dette.

For 100 år siden, den 17. september 1921, ble Dovrebanen høytidelig åpnet på Hjerkinn. Foto: Severin Worm-Petersen. (Kilde: Jernbanemuseet/Digitalt museum)