Elisabeth Enger er på plass

Mandag 4. august er Elisabeth Enger på plass på sitt nye kontor. – Jeg gleder meg til å ta fatt, sier den nye jernbanedirektøren. Den første tiden vil Enger legge stor vekt på å møte så mange som mulig av etatens medarbeidere og gjøre seg nærmere kjent med jernbanestrekningene rundt om i landet.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Elisabeth Enger tar formelt over som Jernbanedirektør 1.august. (Foto: Øystein Grue)-Jernbanen har en sentral rolle i landets samferdsel og er av stor betydning for mennesker og næringsliv sier Enger. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene og er spent på å bli nærmere kjent med både mennesker og organisasjon i Jernbaneverket. Jeg vet at etaten har mange dyktige medarbeidere, og jeg vet også at jernbanen har mange utfordringer både når det gjelder vedlikehold og investeringsønsker.


- Det er mye oppmerksomhet rundt jernbanen og det tolker jeg som et tegn på at den er av stor betydning for mange menneskers hverdag. Jeg skal gjøre mitt beste for at jernbanen skal fortsette å styrke sin stilling som et effektivt og miljøvennlig transportalternativ for folk og gods her i landet. Den første tiden skal jeg gjøre meg kjent med og møte folk rundt om på de mange arbeidsplassene langs landets mer enn 4000 kilometer med jernbane. –Det ser jeg fram til, sier Elisabeth Enger.

Elisabeth Enger ble tilsatt som ny jernbanedirektør og sjef for Jernbaneverket i statsråd den 28.mars. Hun tar over stillingen etter Steinar Killi som har vært sjef for Jernbaneverket siden juli 1999. Enger kommer fra stillingen som rådmann i Bærum kommune og har bred erfaring som leder i offentlig sektor.