16 dager uten tog Sandnes - Stavanger

På grunn av omfattende arbeider i forbindelse med byggingen av det nye dobbeltsporet, kan det ikke kjøres tog mellom Sandnes og Stavanger i perioden fra 27.september til 12 oktober. I denne perioden skal det foretas store inngrep i sporet på flere steder og det blir en hektisk aktivitet langs strekningen. Togtrafikken må i mellomtiden erstattes av busser.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Her monteres det nye kontaktledningsmaster på Gausel i august i år. (Foto: Miguel Carazo)Det er store og komplekse arbeider skal gjennomføres. Flere steder må både det eksisterende sporet og kontaktledningen fjernes helt fordi det skal utføres grunnarbeider under sporet. Det skal sprenges ut større trase inntil inntil linjen og gjennom Lurahammaren tunnel skal hele tunnelbunnen senkes.


Det vil likevel bli trafikk av arbeidstog på linjen mellom bruddstedene. Jernbaneverket har sendt ut 7000 nabovarsler som forteller om arbeidene som vil pågå sju dager i uken.

6 måneder uten tog i 2009
I 2009 blir det en lang periode uten tog mellom Sandnes og Stavanger. I forbindelse med innspurten for dobbeltsporarbeidene på strekningen, vil da all togtrafikk mellom de to byene stanse i seks måneder, fra april til oktober. Den nye strekningen Sandnes – Stavanger skal åpnes høsten 2009.