Ny rekord for Flytoget

Rekordmange reiste med Flytoget første halvår i år. 2,67 millioner passasjerer valgte Flytoget til og fra Gardermoen, noe som ga selskapet et overskudd på 107 millioner kroner de første seks månedene av året. Flytoget er også fornøyd med punktligheten, som er på 96 % til Gardermoen.

Flytoget fikk økning i både passasjertall og overskudd første halvår. (Foto: Njål Svingheim)Det rekordhøye passasjertallet, 2,67 millioner, er en økning på 9,2 prosent fra samme periode i fjor. Overskuddet på 107 millioner kroner er 31% høyere enn første halvår 2006.


-Sterk markedsvekst og høy etterspørsel etter Flytogets tjenester har bidratt til ny passasjerrekord, sier administrerende direktør i Flytoget Thomas Havnegjerde i en pressemelding fra selskapet. Den sterke passasjerveksten understreker behovet for å øke kapasiteten. Som kjent bestilte Flytoget i fjor 16 nye mellomvogner til sine togsett av type 71, slik at togene vil få fire i stedet for tre vogner.

I tillegg skal dagens billett- og betalingssystem byttes ut, så de gode resultatene i selskapet kommer derfor godt med, opplyser Havnegjerde.

Neste år planlegger Flytoget å forlenge ruten sin fra Asker til Drammen.