Bergensbanen: Ryddejobben er i gang etter avsporing

Arbeidene med å få bort togmateriellet etter at nattoget til Bergen sporet av natt til 6/11 startet opp mandag formiddag. Det er ennå usikkert hvor lang tid det vil ta før trafikken kan gjenopptas forbi rasstedet ved Kolsrud i Flå. –Mye avhenger av hvor raskt det lar seg gjøre å fjerne de avsporede vognene, sier informasjonssjef i Jernbaneverket Vest, Inge Hjertaas.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Her er sittevognene kjørt vekk og arbeidet med å få sovevognene på sporet igjen kan starte. (Foto: Glenn Mykkeltveit, Jernbaneverket)Han forteller at de 4 bakerste vognene på toget, som sto på uskadet spor, nå er fraktet bort og at det nå bygges provisoriske spor frem til to av de tre gjenværende vognene. -Loket og den første sovevognen ligger så vanskelig til at det blir liggende en stund til. De hindrer nemlig ikke trafikken, sier Hjertaas. Han opplyser at 70 meter av sporet er skadet og at to kontaktledningsmaster må byttes ut.


Vi må ha på plass noen nye sviller og skinner, men det bør gå relativt raskt når materiellet er borte. NSB har blant annet sitt bergingstog på plass, sier Hjertaas.

NSB har satt opp alternativ transport for tog mellom Hønefoss og Nesbyen mens arbeidene pågår. Ingen personer kom alvorlig til skade under avsporingen.

Avsporingen skjedde som følge steinras ved Nøbb tunnel, km 166,97 mellom Austvoll blokkpost og Bergheim stasjon i Flå kommune