Vy vant Trafikkpakke 3 Vest

I dag kunngjorde jernbanedirektoratet at Vy tog vant konkurransen om trafikkpakke 3 Vest, som omfatter all trafikk med persontog på Bergensbanen og Vossebanen.

Denne artikkelen er eldre enn ett år.

Bergensbanen ved Hallingskeid stasjon. Foto: Mesta

I en pressemelding fra jernbanedirektoratet kommer det frem at det vinnende tilbudet innebærer en rekke tilbudsforbedringer for blant annet pendlere, fritidsreisene og reisene med nattog. Staten vil i avtaleperioden på maksimalt 11 år motta inntil 2,2 milliarder kroner fra Vy Tog for retten til å drive persontrafikken på de nevnte strekningene.

Konkurransen om kontrakten for trafikkpakke 3 Vest stod i sluttfasen mellom Vy Tog, TideArriva og SJ Norge.

- Det er en gledens dag for Vy i dag! Etter to andreplasser er det førsteplassen som gjelder, sa konserndirektør persontog i Vy Arne Fosen, under pressekonferansen tidligere i dag. 

Kvalitet og pris ble vektet henholdsvis 60 og 40 prosent. Avtalen løper i ni år, fra desember 2020 til desember 2029, med mulighet (opsjon) til å forlenge med inntil to år.

- Jeg er veldig glad for at Vy tog har vunnet trafikkpakke 3. Vi gleder oss til å samarbeide enda tettere med Vy for at de skal lykkes med satsningen på Bergensbanen, sier Ali Ashan Syed, som er fungerende direktør for persontrafikk i Bane NORs Kunde- og trafikkdivisjon.