Fristen for å søke som trainee er fredag 11. oktober

Nåløyet til Bane NORs traineeprogram er trangt, men for dem som kommer igjennom venter en variert og spennende arbeidsdag. Fredag 11. oktober er siste sjanse for å søke årets opptak.

Joakim Navestad Hansen har blant annet vært trainee på Follobaneprosjektet. (Foto: Delta V)

Bane NORs traineeprogram utvikler nyutdannede med teknisk bachelor- eller mastergrad, eller nyutdannede med kort yrkeserfaring, til fremtidige lederstillinger i Bane NOR.

Klikk her for å søke! 

Mye ansvar

Når du begynner som trainee i Bane NOR, får du ansvar fra første dag. Traineeprogrammet er fleksibelt, og du får være med å forme det og prøve deg på nye stillinger, møte nye utfordringer og lære mye nytt.

– Du får mulighet til å jobbe tre steder på to år, en sjelden mulighet ellers i arbeidslivet. Dette gir mye erfaring på kort tid, noe som er krevende og utfordrende, men også veldig gøy. Stillingene du kan få som trainee er ti hakk over hva jeg ville forventet som nyutdannet, sier Sigrid Sandvik Børve, som var ferdig med sin traineeperiode i sommer.

– Programmet varer i to år, og når du er ferdigutdannet har du to års bindingstid i Bane NOR. Du har en personlig mentor som følger din faglige utvikling gjennom hele programmet. forteller Marie Svensli, som er ansvarlig for traineeprogrammet i Bane NOR.

denne saken finner du nærmere informasjon om kvalifikasjonskravene og innholdet i traineeprogrammet, samt hvordan du kan søke på stillingene. Fristen er altså 11. oktober, og oppstart er medio august neste år.

– Det er bedre for meg å jobbe her fremfor et sted som er mindre «grønt». Det har vært en del av min motivasjon å bidra til noe som er positivt for samfunnet, sier Sigrid. (Foto: Delta V)

Om traineeordningen ved tre av dem

De siste to årene har Sigrid Sandvik Børve vært trainee i teknologiendringsledelse, og ambisjonen hennes er å spare alle togpendlere for fem minutter hver reise. Da traineeløpet var ferdig nå i sommer, gikk hun over i en ny fast rolle som endringsrådgiver i ERTMS Endring. Her kan du lese et intervju med Sigrid.

Øyvind Frantzen går nå inn i sitt andre år av Bane NORs traineeprogram «Prosjektere jernbaneteknikk» i utbyggingsdivisjonen. Der har han raskt fått stort ansvar. Han har allerede rukket å bli byggeleder på eget byggeprosjekt, samt vært assisterende prosjekteringsleder på en del av ett av landets største jernbaneprosjekter med en prislapp på 15 milliarder kroner. Klikk her for å lese mer om Øyvinds hverdag som trainee.

Ingeniørgeologen Joakim Navestad Hansen har blant annet vært trainee på Follobaneprosjektet.

– Jeg liker å kalle meg selv miljøbevisst, og det var hovedmotivasjonen min for å søke på traineeprogrammet til Bane NOR. Et velfungerende togtilbud i de store byene er kjempeviktig, både med tanke på lokal luftforurensning, men også globalt. Det å faktisk bygge jernbane for fremtiden så flere kan ta tog er noe jeg virkelig brenner for, sier Joakim. Her kan du lese et lengre intervju med Joakim.

Denne uka er en glad gjeng fra Bane NOR til stede på studentfestivalen UKA i Trondheim for å informere om traineeordningen og jobbmuligheter i Bane NOR. (Foto: Hilde Marie Braaten)