Bane NOR er «årets klatrer» blant IT-arbeidsgivere

I en undersøkelse blant unge profesjonelle i regi av selskapet Universum, er Bane NOR den virksomheten som klatrer raskest på listen over attraktive arbeidsgivere i IT-sektoren.

Sverre Kjenne, direktør for digitalisering og teknologi i Bane NOR, har stadig bedre drag på IT-folk. (Foto: Liv Tone Otterholt)

Nærmere bestemt har Bane NOR gått opp 23 plasser, fra plass nummer 61 i fjor til nummer 38 på listen i år.

Roper hurra

– At Bane NOR gjør et så stort byks oppover blant IT-utdannede, det roper vi hurra for! Det tyder på at flere ser at vi er en kompetansebedrift med spennende og viktige IT-prosjekter, sier direktør for digitalisering og teknologi i Bane NOR, Sverre Kjenne.

Han viser til innføringen av det digitale signalsystemet ERTMS, modellering av nye installasjoner med tredimensjonale modeller (BIM) og databasert styring av drift og vedlikehold som utfordrende og attraktive arbeidsområder.

– Våre ingeniører og teknologer bidrar til å modernisere infrastrukturen og styringssystemene og digitalisere trafikksystemene slik at vi kan få en mer moderne, effektiv og enda mer klimavennlig jernbane. Innføringen av ERTMS er i seg selv et av Norges største digitaliseringsprosjekter. Jeg håper og tror det er kombinasjonen av spennende oppgaver og det viktige samfunnsoppdraget gjør at flere ønsker å jobbe hos oss, sier Kjenne. 

Vanskelig å klatre

Even André Rygg, som jobber med employer branding i konsernet, mottok «klatrediplomet» fra Universum på vegne av Bane NOR.

– Listen over IT-arbeidsgivere er den vanskeligste å klatre på, så det er gøy å se at vi får oppmerksomhet på denne måten, sier Rygg.

– Vi legger vekt på å markedsføre oss gjennom strategiske enkeltkampanjer, sosiale medier og nettverksbygging, og resultatene fra undersøkelsen er en bekreftelse på at dette arbeidet bærer frukter.  Det er et viktig mål at stadig flere får øynene opp for Bane NOR som en moderne og attraktiv virksomhet, legger han til.

Unge profesjonelle

Universums årlige undersøkelse omfatter over ti tusen unge profesjonelle i ulike bransjer. Arbeidserfaringen blant respondentene ligger i snitt på 6-7 år og alderen på 35 år. De spurte får en liste på 100 selskaper og kan i tillegg fylle inn navn på selskaper fritt.

Bane NOR er også med på listene over ingeniører og økonomers favoritt-arbeidsgivere, men her er plasseringene omtrent uendret sammenlignet med fjoråret.

Even André Rygg i Bane NOR (t.v.) mottok diplomet som «årets klatrer» fra Carlo Duratoro i Universum Norge på et arrangement 7. november. (Foto: Ida Taule Brentebråten)