Sykkelhotell åpnet på Oslo S

Fredag 15. desember foretok byråd Lan Marie Berg den offisielle åpningen av det nye sykkelhotellet på Oslo S. Kake og pepperkaker formet som en sykkel ble servert til de frammøtte.

Byråd Lan Marie Berg og Petter er svært fornøyd med hotelltilbudet for byens sykler på Oslo S. (Foto: Monica Toften)

– Jeg er veldig glad for at vi endelig kan åpne dørene til Oslos første sykkelhotell. Dette blir et godt tilbud til pendlere og andre reisende med behov for trygg sykkelparkering på Oslo S, og vil bidra til å gjøre det enklere å kombinere sykkel og kollektiv, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Konserndirektør for Bane NOR Eiendom, Petter Eiken, sier at de er glade for at Oslo S, som er Norges største knutepunkt, endelig har fått sitt eget sykkelhotell.

– Vår erfaring viser at det å etablere sykkelhotell får flere togreisende til å sykle til stasjonen, noe som er bra både for helsa, miljøet og trafikksituasjonen, sier han.

Sykkelhotellet er lokalisert mellom Flytogterminalen og parkeringshuset på sjøsiden av Oslo S, med én inngang fra Christian Frederiks plass og én via P-huset. Herfra er det kort vei til perrongene via undergangen under sporene.

Sykkelhotellet på Oslo S er etablert av Oslo kommune i samarbeid med Bane NOR, som leier ut lokalene. Tilgang til sykkelhotellet koster 50 kroner for 30 dager, og sykkelhotellet er selvbetjent med adgang via Oslo kommunes app «Sykkelhotell Oslo». Du finner mer informasjon på kommunens nettside.

Hotellet har plass til omlag 160 sykler, med fem spesialtilpassede stativer til lastesykler. Det er i tillegg utstyrt med en servicestasjon med verktøy, slik at det blir mulig å fylle luft i dekkene og utføre enklere vedlikehold på sykkelen. Sykkelhotellet er kameraovervåket og tilknyttet vaktsentralen på Oslo S, noe som reduserer risikoen for tyveri og hærverk.

Bane NOR har for øvrig tidligere etablert tretten andre sykkelhoteller på togstasjoner rundt om i landet. Du finner mer informasjon om dette tilbudet her. 

Hotellet har plass til 160 sykler. Her filmer NRK Østlandssendingen en av de første brukerne. (Foto: Monica Toften)